Αποστολή στη Μαγιόρκα: Το νέο Skoda Kodiaq

Αποστολή στη Μαγιόρκα: Το νέο Skoda Kodiaq

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

 
Ταξιδέψαμε μέχρι τη Μαγιόρκα για να γνωρίσουμε το νέο Skoda Kodiaq, το οποίο αποτελεί το πρώτο μεγάλο SUV της τσέχικης φίρμας. Λέμε μεγάλο γιατί μπορεί να χωρέσει μέχρι και 7 επιβάτες το εσωτερικό του και αυτό χάρη στις τρεις σειρές καθισμάτων που διαθέτει. Το μήκος του φτάνει τα 4,7 μέτρα και το μεταξόνιο 2.791 mm, ενώ ο χώρος αποσκευών παίρνει το βραβείο στην κατηγορία του μιας και φτάνει τα 720 λίτρα, ενώ φτάνει τα 2.065 λίτρα.
 
Σχεδιαστικά κλέβουν την παράσταση τα μικρά στενά φωτιστικά σώματα και η γνώριμη γρίλια στο εμπρός μέρος, ενώ το πίσω μέρος κρατάει ένα διακριτικό προφίλ με πιο κοφτερά πίσω φανάρια. Στο εσωτερικό συναντάμε τη γνωστή εικόνα των αυτοκινήτων του Volkswagen Group, ενώ αναβαθμίζεται η εικόνα του με το infotainment σύστημα που περιλαμβάνει προαιρετικά οθόνη 8 ιντσών. Επίσης, φέρει 30 «έξυπνες» ιδέες για να κάνει πιο… εύκολη τη συμβίωσή μας με το αυτοκίνητο. Αυτό η εταιρεία το ονομάζει "Simple Clever".

 
Από μηχανολογικής άποψης, το μεγάλο SUV εφοδιάζεται με δύο TDI και τρεις TSI κινητήρας από 125 έως και 190 ίππους. Ο βασικός βενζινοκινητήρας είναι ο 1.4 των 125 ίππων και η εταιρεία υπόσχεται κατανάλωση 6 λτ./100 χλμ. Από πλευράς πετρελαίου, ο βασικός diesel των 2.000 κ.εκ. αποδίδει 150 και 190 ίππους και η κατανάλωση περιορίζεται στα 5λτ./100 χλμ. Η Skoda προσφέρει 3 διαφορετικά κιβώτια, χειροκίνητο 6 σχέσεων, DSG 6 σχέσεων και DSG 7 σχέσεων, ενώ το σύστημα τετρακίνησης μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις εκδόσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή