Πρ. Παυλόπουλος για Τουρκία: Δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω

Πρ. Παυλόπουλος για Τουρκία: Δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα εθνικά θέματα αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στην Δημόσια τηλεόραση ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφερόμενος στις συνεχείς προκλήσεις από την πλευρά της γείτονος Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά:  «ακούω την κριτική που μου κάνουν για το θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης. Λένε ότι ο Ερντογάν τα κάνει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Με συγχωρείτε πολύ, ας κάνει ό,τι νομίζει. Εγώ, η Ελλάδα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι στην ίδια κατεύθυνση, δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω. Και τονίζω, δεν το κάνουμε μόνο για την Ελλάδα. Το κάνουμε για την Ευρώπη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε και τα Σκόπια στέλνοντας μήνυμα πως «η Μακεδονία είναι ελληνική, θέλουν δεν θέλουν».

Όσον αφορά τα οικονομικής φύσεως θέματα ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι «το ΔΝΤ πριν από λίγες ημέρες είπε ότι είναι μία βόμβα το χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό γενικότερα. Φοβάμαι ότι το είπαν λίγο αργά. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κούρεμα του χρέους, διότι δεν είναι νοητό κούρεμα χρέους ιδιαίτερα από την ώρα που δημιουργήθηκε ο ESM. Ο ESM απαγορεύει και μετά από την ομολογία του δικαστηρίου της ΕΕ το κούρεμα. Αυτό που ο κ. Σόιμπλε έλεγε, ''δεν δέχομαι κάτι τέτοιο''. Σωστά το έλεγε, αλλά δεν έλεγε την υπόλοιπη αλήθεια. Ναι, κούρεμα ''όχι'' αλλά ρύθμιση του χρέους οπωσδήποτε» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή