Γ. Στουρνάρας: «Πρέπει να επιστρέψει η χώρα στις αγορές από τα μέσα του 2018»

Γ. Στουρνάρας: «Πρέπει να επιστρέψει η χώρα στις αγορές από τα μέσα του 2018»

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, λίγες ωρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, προκειμένου να αποφασίσουν τα βραχυπροθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους και την υιοθέτηση πιο ρεαλιστικών δημοσιονομικών στόχων μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Στόχος, όπως είπε, είναι να επιστρέψει η χώρα στις αγορές απο τα μέσα του 2018.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικων, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα χρειάζεται να υλοποιήσει πρόσθετες μεταρρυθμίσεις, αντί να ευελπιστεί σε περαιτέρω μείωση του δημόσιου χρεους, προκειμένου να μην χαλαρώσει τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι η άποψη αυτή αποτελεί μία ακραία εκδοχή του «ηθικού κινδύνου».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή