Προβληματίζει την Αγκυρα η απόρριψη του αιτήματος έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών

Προβληματίζει την Αγκυρα η απόρριψη του αιτήματος έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης σχετικά με την τύχη των τριών από τους οκτώ πραξικοπηματίες, οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία, προβληματίζει την Άγκυρα.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, πριν από λίγο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, προέβη σε μια σύντομη δήλωση. Ο κ. Ισίκ δηλώνει τα εξής: «Αναμένουμε από την Ελλάδα να καταβάλλει προσπάθεια για την έκδοση όλων των μελών της Οργάνωσης Φέτο (Κίνημα Γκιουλέν)».

Η «Κ» πληροφορείται ότι το απόγευμα της Δευτέρας η είδηση κάνει τον γύρω των τουρκικών μέσων ενημέρωσης και βρίσκει αντίκτυπο στην τουρκική πρωτεύουσα και στους κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης. 

Κύκλοι του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) αναφέρουν στην «Κ» ότι η μη έκδοση των πραξικοπηματιών στην χώρα τους θα έχει συνέπειες στα ελληνοτουρκικά, τις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών και τις κρίσιμες συνομιλίες στο Κυπριακό Ζήτημα. Οι συνομιλητές μας ζητούν από την Αθήνα να σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας στον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας» της Οργάνωσης Γκιουλέν και προβάλλουν την άποψη ότι η έκδοση των πραξικοπηματιών έπρεπε να είχε λάβει χώρα πριν από πολύ καιρό και δίχως καμία καθυστέρηση.

Οι πληροφορίες της «Κ» δείχνουν ότι τις επόμενες ώρες και ημέρες δεν αποκλείονται τοποθετήσεις εκπροσώπων της τουρκικής κυβέρνησης επί του θέματος.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή