ΝΔ: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για κέρδη που φέρνουν νέα μέτρα

ΝΔ: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για κέρδη που φέρνουν νέα μέτρα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμηρή απάντηση στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά τα αποτελέσματα του Eurogroup εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Με ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι όχι μόνο δεν υπήρξε συμφωνία για κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά με την επιβεβαίωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 «καταγράφεται και δημοσιονομικό κενό […] το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με νέα, επώδυνα μέτρα».

Τονίζει δε ότι η απόφαση του Eurogoup διατηρεί ψηλά τους δημοσιονομικούς στόχους για χρόνια μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου, το 2018.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση έχει για ακόμη μία φορά αποτύχει, δεσμεύοντας τη χώρα, για πολλά χρόνια, σε μια πολύ δύσκολη πορεία. Και αυτό γιατί έχασε πολύτιμο χρόνο, είναι αναξιόπιστη και παραμένει ιδεοληπτική», αναφέρει η ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι ακόμα και η συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, η βιωσιμότητα του χρέους έχει ήδη επιβαρυνθεί «από τους ανερμάτιστους χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης».

Τονίζει μάλιστα ότι οι παρεμβάσεις δεν αφορούν τη μεσο-μακροπρόθεσμη περίοδο και δεν συνδυάζονται με «ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα».

«Το κόστος της κυβερνητικής ανεπάρκειας θα είναι – και πάλι – οδυνηρό για την ελληνική κοινωνία», καταλήγει η ΝΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή