Πρόταση παραπομπής 16 ατόμων για τον 9,84

Πρόταση παραπομπής 16 ατόμων για τον 9,84

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δίκη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών να παραπεμφθούν συνολικά 16 άτομα, πρώην μέλη της διοικήσεως του ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Αθηναίων 9,84, και ένας επιχειρηματίας, καθώς προέκυψε ότι έγιναν σπατάλες και αδικαιολόγητες δαπάνες ύψους 37 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια. Ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας, που χειρίστηκε την υπόθεση στο στάδιο της πρότασης στο Συμβούλιο Εφετών, πέραν της παραπομπής των 16, προτείνει επίσης τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή για βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος που είχε εμπλοκή στην υπόθεση ως δημοσιογράφος.

Η υπόθεση, που απασχόλησε αρχικά τους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη, αφορούσε κακοδιαχείριση, σπατάλες, παράνομες πληρωμές που έγιναν από τους υπευθύνους του σταθμού από το 2003 έως το 2010, με αποτέλεσμα η ζημία στον Δήμο Αθηναίων να υπολογίζεται στα 37 εκατ. ευρώ. Στην απολογία τους στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη, όλοι οι εμπλεκόμενοι (αρχικά ήταν 20) είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η ευθύνη είναι του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με το πόρισμα για την οικονομική διαχείριση του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84 του Δήμου Αθηναίων, έχουν προκύψει δαπάνες και σπατάλες που προκαλούν εντύπωση, όπως για αγορές προσωπικών ειδών, ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπερβολικά υψηλά έξοδα για δημόσιες σχέσεις και κούριερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή