Ιερώνυμος: Προσφέρουν ακόμα και άνθρωποι φτωχοί

Ιερώνυμος: Προσφέρουν ακόμα και άνθρωποι φτωχοί

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζουν δίπλα μας, άνθρωποι που στερούνται ακόμη και τα πολύ βασικά, ωστόσο διατηρούν την αξιοπρέπειά τους και επιδεικνύουν μεγαλείο ψυχής. Τέτοιες περιπτώσεις, που προκαλούν συγκίνηση και θαυμασμό, περιέγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας που βοηθούν από το υστέρημά τους. Ειδικότερα, ο κ. Ιερώνυμος, μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αναφέρθηκε σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της Εκκλησίας κατά τη διανομή συσσιτίων: «Ανθρωποι νεόπτωχοι έρχονται να πάρουν ένα πιάτο φαγητό και, επειδή υπάρχουν κανάλια και φωτογραφικές μηχανές, κρύβουν τα πρόσωπά τους. Αυτός είναι ο ελάχιστος σεβασμός στην προσωπικότητα του ανθρώπου. Για αυτό η Εκκλησία επινόησε πλέον τα δέματα να πηγαίνουν στα σπίτια», είπε ο κ. Ιερώνυμος. Επίσης, ιδιαίτερα συγκινημένος, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε γυναίκα που ζητούσε από τους ανθρώπους των συσσιτίων να της βάλουν τέσσερις ή πέντε μερίδες σε μία κατσαρόλα. Η γυναίκα, όπως εξήγησε η ίδια στον Αρχιεπίσκοπο, έπαιρνε φαγητό στην κατσαρόλα και όταν έφθανε σπίτι το έβαζε πάνω στην κουζίνα για να φανεί ότι το μαγειρεύει, ώστε τα παιδιά που θα έρθουν από το σχολείο να μην ξέρουν και να μη φαντάζονται ότι το φαγητό είναι από τα συσσίτια». Επίσης, δύο παιδιά έπαιρναν κεριά από παρεκκλήσι για να έχουν φως στο σπίτι αφού δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Εκκλησία, όπως είπε ο κ. Ιερώνυμος, δεν μπορεί να σηκώσει όλο το οικονομικό βάρος της βοήθειας προς όσους έχουν ανάγκη και παρέθεσε δύο παραδείγματα αλληλεγγύης από ανθρώπους φτωχούς. Γυναίκα από την Κύπρο προσέφερε ένα ασημένιο σερβίτσιο για να πουληθεί ώστε να βρεθούν χρήματα για τους απόρους, ενώ μία άλλη από την Πτολεμαΐδα έστειλε λίγα ευρώ από το υστέρημά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή