Σε τουριστικές υποδομές 300 εκατ. από το νέο ΕΣΠΑ

Σε τουριστικές υποδομές 300 εκατ. από το νέο ΕΣΠΑ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κονδύλια που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 σε συγχρηματοδοτούμενες δράσεις που αφορούν τον τουρισμό και περιλαμβάνουν την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και έργα υποδομών σε δήμους και σε δημόσιους φορείς όπως υποστήριξε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Σύμφωνα με την υπουργό, από το σύνολο του ποσού τα 120 εκατ. ευρώ αφορούν τον προϋπολογισμό ενίσχυσης της δημιουργίας νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων που σχεδιάζεται να προκηρυχθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2017. Μαζί με το πρόγραμμα ενίσχυσης υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων –που βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης οι υποβληθείσες προτάσεις– οι καθαρές κρατικές ενισχύσεις για τα δύο αυτά προγράμματα ανέρχονται σε 210 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο εκτιμά ότι οι παραπάνω ενισχύσεις θα κινητοποιήσουν ιδιωτικές επενδύσεις ύψους περίπου μισού δισ. ευρώ.

Εξάλλου, η κ. Κουντουρά τόνισε ότι σε σύνολο 142 αιτήσεων αδειοδότησης ξενοδοχείων και εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία one-stop-shop του υπουργείου το 2016, οι 101 αιτήσεις αφορούν σε επεκτάσεις και αναβαθμίσεις σε υφιστάμενες μονάδες 4 και 5 αστέρων και δυναμικότητας άνω των 300 κλινών, καθώς και στη δημιουργία νέων ξενοδοχείων αυτών των κατηγοριών.

Επίσης, μέσα στον τελευταίο χρόνο υποβλήθηκαν 4 νέες προτάσεις για τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων. Βάσει των στοιχείων του υπουργείου, την τελευταία διετία υποβλήθηκαν 30 αιτήσεις για εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής για συνεδριακά κέντρα, γήπεδα γκολφ, θεματικά πάρκα και τουριστικούς λιμένες καθώς και για 47 ορειβατικά καταφύγια.

Επιπλέον, η υπουργός σημείωσε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία του θεσμικού πλαισίου των προδιαγραφών για τη λειτουργία παραδοσιακών ξενώνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή