Πεδία συνεργασίας αναζητούν ελληνικές και τουρκικές εταιρείες

Πεδία συνεργασίας αναζητούν ελληνικές και τουρκικές εταιρείες

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευκαιρίες αξιοποίησης της αναπτυξιακής δυναμικής της τουρκικής αγοράς καθώς και επέκτασης στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου διερευνούν οι ελληνικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με τουρκικές. Μπορεί σε πολιτικό επίπεδο οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας να μη διανύουν την καλύτερη περίοδό τους, αυτό όμως δεν εμποδίζει τον επιχειρηματικό κόσμο των δύο χωρών να αναζητεί ευκαιρίες συνεργασίας.

Χθες, τα γραφεία του ΣΕΒ φιλοξένησαν εκπροσώπους 80 επιχειρήσεων από τις δύο χώρες, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (Foreign Economic Relations Board – DEiK). Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων των 80 επιχειρήσεων, αναζητήθηκαν ευκαιρίες συνεργασίας με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, της εφοδιαστικής αλυσίδας, των κατασκευών και των τροφίμων. Στο επιχειρηματικό φόρουμ απηύθυναν χαιρετισμούς εκ μέρους του ΣΕΒ, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος και εκ μέρους της DEik ο πρόεδρος του ελληνοτουρκικού επιχειρηματικού συμβουλίου κ. Tέβφικ Μπλιγκέν. Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ και ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, κ. Χαλίντ Τσεβίκ.

Οι δύο φορείς υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με το οποίο ενισχύουν περαιτέρω την οικονομική και εμπορική συνεργασία των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων. Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος τόνισε ότι η Τουρκία είναι σημαντικός εμπορικός εταίρος για τη χώρα μας. «Πολλές ελληνικές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στην Τουρκία, σε ένα ευρύ φάσμα τομέων της μεταποίησης και των υπηρεσιών και επιδιώκουν να αξιοποιήσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή δυναμική της τουρκικής αγοράς αλλά και να επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, μέσω συνεργειών με τουρκικές εταιρείες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή