Σε δεινή θέση περιήλθαν τα τουρκικά ξενοδοχεία

Σε δεινή θέση περιήλθαν τα τουρκικά ξενοδοχεία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Κατά 40% περιέκοψαν το προσωπικό τους τα τουρκικά ξενοδοχεία, εκ των οποίων πολλά υποχρεώθηκαν να κλείσουν και άλλα αγωνίζονται να αποπληρώσουν τα χρέη τους, σε μία από τις χειρότερες χρονιές για τον τομέα στη χώρα. Η τουριστική βιομηχανία, που συνεισφέρει 30 δισ. δολάρια τον χρόνο στο τουρκικό ΑΕΠ, έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από σειρά βομβιστικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, και από το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο. Παραδοσιακά, η χώρα είναι από τις δημοφιλέστερες μεταξύ Αράβων, Ρώσων και Ευρωπαίων τουριστών, αλλά φέτος είδε την πληρότητά της να πέφτει στο 50,4% τους πρώτους δέκα μήνες, σύμφωνα με την Ενωση Ξενοδόχων της Τουρκίας. Παράλληλα, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 42% την ίδια περίοδο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη. Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών περιορίστηκε κατά 25% τον Οκτώβριο, εξέλιξη που δείχνει μερική ανάκαμψη ειδικά μετά την πρόσφατη αποκατάσταση των σχέσεων Αγκυρας – Μόσχας.

Η μείωση των Ρώσων τουριστών, που κάθε χρόνο κατακλύζουν τις τουρκικές ακτές της Μεσογείου, υπήρξε ιδιαίτερα επώδυνη. Οι σχέσεις των δύο χωρών επλήγησαν αφότου η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος πάνω από τη Συρία τον περασμένο χρόνο. Ωστόσο, οι διμερείς σχέσεις ομαλοποιήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο. Ιδιαίτερα επλήγη η Κωνσταντινούπολη φέτος, με τα ξενοδοχεία της πόλης να παρουσιάζουν μείωση κατά 25% και πλέον τους πρώτους δέκα μήνες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή