Θεωρίες συνωμοσίας όπλισαν 28χρονο στην Ουάσιγκτον

Θεωρίες συνωμοσίας όπλισαν 28χρονο στην Ουάσιγκτον

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Δίωξη για παράνομη οπλοφορία και επίθεση αντιμετωπίζει 28χρονος άνδρας από τη Νότια Καρολίνα, ο οποίος εισέβαλε την Κυριακή σε πιτσαρία εύπορης συνοικίας της Ουάσιγκτον για να «ερευνήσει» καταγγελίες ακροδεξιών ΜΜΕ για δραστηριοποίηση δικτύου παιδικής πορνείας στο κατάστημα, με «πελάτες» ανώτατα στελέχη της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Ο 28χρονος Εντγκαρ Μάντισον Ουέλτς εισέβαλε κρατώντας πολεμικό όπλο στην πιτσαρία «Κόμετ Πινγκ Πονγκ», ιδιοκτησίας του ομογενούς Τζέιμς Αλεφαντή, αναζητώντας κρυμμένες υπόγειες σήραγγες μέσω των οποίων ανήλικοι οδηγούνται σε δήθεν όργια στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η πιτσαρία βρίσκεται στην εύπορη συνοικία Φρέντσιπ Χάιτς της ΒΔ Ουάσιγκτον. Ο Ουέλτς απείλησε υπάλληλο με το τουφέκι του και πυροβόλησε μία φορά στον αέρα.

Ο ένοπλος φιλοδοξούσε να διαπιστώσει εάν αληθεύουν οι ισχυρισμοί ακροδεξιών διαδικτυακών μέσων, τα οποία δημιούργησαν θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία μικρά παιδιά εκπορνεύονται σε Δημοκρατικούς πελάτες, όπως ο Αντονι Ουίνερ, σύζυγος της Χούμα Αμπεντίν, στενής συνεργάτιδας της Χίλαρι Κλίντον, ο οποίος έχει επανειλημμένως κατηγορηθεί για αποστολή άσεμνων φωτογραφιών σε νεαρές γυναίκες.

Σε επιστολή του προς τους Times της Νέας Υόρκης, ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας-μπαρ Τζέιμς Αλεφαντής αναφέρει: «Αυτό που συνέβη την Κυριακή στην επιχείρησή μου αποδεικνύει ότι η προώθηση ψευδών και επικίνδυνων θεωριών συνωμοσίας έχει σοβαρές επιπτώσεις. Ελπίζω ότι όσοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά θα σταθούν για μια στιγμή και θα αναλογισθούν τι συνέβη εδώ σήμερα και θα σταματήσουν αμέσως να προωθούν αυτά τα ψεύδη».

Η πιτσαρία Κόμετ Πινγκ Πονγκ βρέθηκε προεκλογικά στο στόχαστρο θεωριών συνωμοσίας, μετά τη διαρροή email από την ιστοσελίδα Wikileaks.

Σύμφωνα με τους ρέκτες τέτοιων θεωριών, στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίοι παρήγγελλαν πίτσες από το κατάστημα, μιλούσαν στην πραγματικότητα κωδικοποιημένα, ζητώντας ανήλικα παιδιά για σεξουαλικές δραστηριότητες, αλλά και για την πραγματοποίηση σατανιστικών τελετών.

Παρά την προκαταρκτική έρευνα, που πραγματοποίησε το FBI γύρω από τους ισχυρισμούς αυτούς και την έκδοση οριστικού πορίσματος από την ομοσπονδιακή διωκτική υπηρεσία ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει, η πιτσαρία έπεσε θύμα αδιάκοπου διαδικτυακού εκφοβισμού, με τον ιδιοκτήτη και τους εργαζομένους να αντιμετωπίζουν απειλές κατά της ζωής τους.

Με χιούμορ στην αρχή

Παρότι οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν αρχικά τα περιστατικά αυτά με χιούμορ, το ιντερνετικό «σφυροκόπημα» και η επιμονή ακροδεξιών ιστοσελίδων άρχισαν να προκαλούν ανησυχία. Η αστυνομία της Ουάσιγκτον τοποθέτησε μάλιστα αστυνομική φρουρά έξω από την πιτσαρία.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, ο 28χρονος συλληφθείς δήλωσε ότι αποφάσισε να ερευνήσει ο ίδιος το σημείο για να εντοπίσει τις κρυφές σήραγγες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή