Στην Tσαπεκοένσε το Κόπα Σουδαμερικάνα

Στην Tσαπεκοένσε το Κόπα Σουδαμερικάνα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Tσαπεκοένσε είναι από χθες και επισήμως η νικήτρια του Κόπα Σουδαμερικάνα, όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (ΚΟΝΜΕΜΠΟΛ), εκπληρώνοντας την επιθυμία της έτερης φιναλίστ του δεύτερου τη τάξει διασυλλογικού θεσμού της Νότιας Αμερικής, Ατλέτικο Νασιονάλ Μεδεγίν. Ετσι, η βραζιλιάνικη ομάδα έλαβε –τιμής ένεκεν– τον πρώτο της τίτλο σε ηπειρωτικό επίπεδο, μια εβδομάδα σχεδόν μετά το αεροπορικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 19 ποδοσφαιριστές της, τον πρόεδρο, τον προπονητή της και άλλα στελέχη της. Πρόκειται για πρωτοφανή στα χρονικά τιμή, καθώς από μια τραγωδία δημιουργήθηκαν τα ευγενέστερα συναισθήματα.

Την Κυριακή τελέστηκε στο Τσαπεκό η κηδεία του προέδρου του συλλόγου, Σάντρο Παλαόρο, παίρνοντας τη μορφή φόρου τιμής προς όλα τα αδικοχαμένα μέλη του συλλόγου. Κανένας από τους 19 παίκτες που χάθηκαν δεν καταγόταν από την πόλη της νότιας Βραζιλίας.

Τη φανέλα της Tσαπεκοένσε προσφέρθηκε χθες να φορέσει αφιλοκερδώς και ο 39χρονος Ισλανδός πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, Εϊντούρ Γκούντγιονσεν, λέγοντας ότι αυτό θα είναι και μια ευκαιρία για να ξαναπαίξει μαζί με τον Ροναλντίνιο, που ήδη ανακοίνωσε την ένταξή του στον σύλλογο του Τσαπεκό.

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας στη Βραζιλία έχουν θέσει στη διάθεση της Tσαπεκοένσε έως και δύο παίκτες ως δανεικούς ο καθένας, ενώ η ομοσπονδία θα εξαιρέσει την ξεκληρισμένη ομάδα από υποβιβασμό για τα τρία επόμενα χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή