«53+»: Η κυβέρνηση ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή

«53+»: Η κυβέρνηση ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμηρή ανακοίνωση, στον απόηχο της χθεσινής κοινής παρουσίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, σε Καστελόριζο, Ρω και Στρογγυλή εξέδωσε η κίνηση των «53+» κάνοντας λόγο για «ενέργεια ανέξοδου εντυπωσιασμού» και επισημαίνοντας «δύο κινδύνους που εξοργίζουν».

«Η επίσκεψη της κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση. Ο συναγελασμός μαζί τους σε ένα σόου τόσο εύκολης όσο και πατριδοκάπηλης λογικής εντάσσεται στον τρόπο παραγωγής της πολιτικής που κυριαρχεί στην ακροδεξιά ατζέντα. Η πολιτική της νομιμοποίηση, το ξέπλυμα των νεοναζί με εθνικό μάλιστα μανδύα δεν είναι υπόθεση ούτε γενικά της κυβέρνησης, ούτε ειδικά των βουλευτών/τριών του ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίστροφο χρειάζεται να γίνεται», αναφέρουν οι «53+» και συνεχίζουν:

«Ακόμη, οι ψευτολεονταρισμοί και οι παράτες δε μπορούν να αποτελούν τον ενδεδειγμένο τρόπο άσκησης εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Στη κρίσιμη συγκυρία που βρισκόμαστε, με τον Ερντογάν να διαμορφώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις ενός κράτους έκτακτης ανάγκης και να εκθέτει την ευρύτερη περιοχή σε αποσταθεροποίηση, τέτοιες ενέργειες είναι και επικίνδυνες».

«Η διπλωματική εγρήγορση και η ανάγκη για υπεύθυνη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική στη βάση του διεθνούς δικαίου συνιστούν δικλείδες άμυνας και ασφάλειας. Ας είναι κατανοητό πως το αντίβαρο στην ακροδεξιά ατζέντα είναι η εφαρμογή πολιτικών που θα αποκαθιστούν και θα διευρύνουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό. Σε κάθε περίπτωση, η στήριξη αυτής της ατζέντας, όχι απλώς δε μας αφορά, αλλά και μας ντροπιάζει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή