Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει το λαό, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει το λαό, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ή δεν έχει διαβάσει την ανακοίνωση του Eurogroup ή έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας, ή το χειρότερο συνεχίζει την επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού», σχολίασε με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος -όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, «εμφανίστηκε σήμερα να "πανηγυρίζει" για τα αποτελέσματα του Eurogroup».

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι η απόφαση του Eurogroup προβλέπει:

– Ότι η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο με συμφωνία που να ικανοποιεί το ΔΝΤ. Δηλαδή με βάση τα επώδυνα μέτρα που αυτό απαιτεί για συντάξεις, αφορολόγητο, εργασιακά.

– Ότι η κυβέρνηση αποδέχεται τον στόχο για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ όχι μόνο για το 2018, αλλά και για αρκετά χρόνια ακόμη

Το ΠΑΣΟΚ συμπεραίνει ότι διαψεύδεται πλήρως η κυβέρνηση για τον ισχυρισμό της ότι δεν θα δεχθεί νέα μέτρα μετά το 2018, καθώς «τα έχει ήδη δεχθεί και οδηγούμαστε σε νέα επαχθή μέτρα και σε νέο μνημόνιο». Επίσης, προσθέτει το ΠΑΣΟΚ, αποδέχθηκε πλήρως την απαίτηση του κ. Σόιμπλε να συζητηθούν τα ουσιαστικά μέτρα για το χρέος μετά το 2018, ενώ εγκατέλειψε όχι μόνο τις διακηρύξεις της, αλλά ακόμη και το πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup του 2012.

«Οι ψευτοπαλικαρισμοί και οι ψευτοπανηγυρισμοί δεν μπορούν να αποκρύψουν την άνευ όρων παράδοση. Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή