Nissan Futures: Αυτόνομη οδήγηση και τολμηρά σχέδια

Nissan Futures: Αυτόνομη οδήγηση και τολμηρά σχέδια

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Με το Nissan Futures, μια ειδική εκδήλωση για το μέλλον που έλαβε χώρα πρόσφατα στην Βαρκελώνη, η ομώνυμη αυτοκινητοβιομηχανία εστιάζει στις τεχνολογίες  αυτόνομης κίνησης, την τεχνητή νοημοσύνη και στο μέλλον με το συνδεδεμένο αυτοκίνητο. Σε συνδυασμό με μια  σειρά σημαντικών ανακοινώσεων πάνω στην τεχνολογία των μπαταριών των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η  Nissan χτίζει την στρατηγική της στην Ευφυή Κινητητικότητα (Intelligent Mobility) και μοιράζεται τα σχέδιά της για το μέλλον αναφορικά με τους πυλώνες της Intelligent Power, Intelligent Driving και Intelligent Intergration. 

 
Στοχεύοντας στην  ύπαρξη οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων αλλά και στον μηδενισμό των απωλειών ανθρώπινων ζωών από τροχαία ατυχήματα, το Nissan Intelligent Mobility καθοδηγεί την γραμμή προϊόντων και τεχνολογίας της Nissan, αλλά και συνδέεται με   κρίσιμες επιχειρηματικές  αποφάσεις  γύρω από το πώς τα αυτοκίνητα κινούνται, οδηγούνται και  ενσωματώνονται στην κοινωνία. Το Nissan Futures αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα στην ουσία, παρέχοντας μια πλατφόρμα για το διαμοιρασμό σκέψεων και  εμπειριών γύρω από το μέλλον της κινητικότητας.

 
Με μια σειρά ανακοινώσεων, εμπνευσμένων ομιλιών και επιδείξεων, το  Nissan Futures  συγκεντρώνει  τους ηγέτες της βιομηχανίας, των μέσων ενημέρωσης,  αλλά και των κυβερνητικών εταίρων, σε θεματικές ενότητες υψηλού ενδιαφέροντος με σκοπό να  εμπνεύσει την επανάσταση της  Ευφυούς Κινητικότητας.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Nissan αποκάλυψε μια σειρά από καινοτόμες δραστηριότητες με έμφαση στην αυτόνομη οδήγηση και στην επόμενης γενιάς τεχνολογία μπαταριών. Συγκεκριμένα:
 

• Ανακοινώθηκε η  έναρξη μιας από τις πιο ολοκληρωμένες μελέτες που έχουν γίνει ποτέ για την οικονομική και κοινωνική επίδραση των αυτόνομων οχημάτων  στους δρόμους της Ευρώπης. Freeing the Road : Shaping the future for autonomous vehicles είναι το όνομα μια ανεξάρτητης έκθεσης που συνέταξε η “δεξαμενή σκέψης” (think tank)  του Policy Network, όπου αναλύονται τόσο οι κοινωνικές  όσο και οι οικονομικές ευκαιρίες που προσφέρουν  οι τεχνολογίες  αυτόνομης  κίνησης. Η στήριξη αυτής της έκθεσης  γίνεται και από  μια ολοκληρωμένη πανευρωπαϊκή μελέτη καταναλωτών η οποία έχει εντοπίσει τα οφέλη που οι άνθρωποι βλέπουν στην  αυτόνομη οδήγηση. Nissan  Social Index : Ένας κοινωνικός δείκτης της Nissan για τις συμπεριφορές των  καταναλωτών απέναντι στην αυτόνομη οδήγηση, σύμφωνα με μια έρευνα σε  6.000 ενήλικες σε έξι Ευρωπαϊκές χώρες.
 
• Η επέκταση της Nissan και του ενεργειακού κολοσσού  Eaton με το xStorage Home, μια οικιακή λύση αποθήκευσης ενέργειας  που συμπεριλαμβάνει μια σειρά από έξι προϊόντα. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, το  xStorage Home, θα δώσει στους καταναλωτές μεγαλύτερο έλεγχο για το πώς και πότε χρησιμοποιούν την ενέργεια στα σπίτια τους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι προ-παραγγελίες για το xStorage Home έχουν ήδη ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και τη Γερμανία.

 
•Η εμπορική διάθεση του  xStorage Buildings, μιας εμπορικής λύσης αποθήκευσης ενέργειας, απόρροια της συνεργασίας  μεταξύ  Nissan και  Eaton, η οποία θα τροφοδοτήσει το παγκοσμίου φήμης στάδιο Amsterdam ArenA, σε συνεργασία με την Mobility House, στη βάση μιας δεκαετούς συμφωνίας.  Χρησιμοποιώντας το ισοδύναμο 280 μπαταρίων του Nissan LEAF, το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας στην Ευρώπη θα παρέχει εφεδρική ισχύ κατά τη διάρκεια σημαντικών εκδηλώσεων στο στάδιο χωρητικότητας  55.000 θέσεων.

 
Για το Nissan Futures, o Paul Willcox, Πρόεδρος της  Nissan Europe, δήλωσε:  “Το μέλλον επιφυλάσσει τεράστιες δυνατότητες για εκείνους που είναι αρκετά γενναίοι να αγκαλιάσουν τις αλλαγές  και πρωτοπορούν με  μελλοντικές τεχνολογίες. Φιλοδοξία μας είναι να χρησιμοποιήσουμε το  πάθος και την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει για πάνω από 100 χρόνια στην αυτοκινητοβιομηχανία, για να μας βοηθήσει να ζήσουμε σε πιο καθαρές, ασφαλείς και βιώσιμες συνθήκες. Η στρατηγική μας για την  Έξυπνη Ένσωμάτωσης (Intelligent Intergration) μεγαλώνει, η στρατηγική μας για την Ευφυή Κινητικότητα (Intelligent Driving) παίρνει σάρκα και οστά και τα σχέδιά μας για Ευφυή Ενέργεια (Intelligent Power) είναι μεγαλύτερα και πιο τολμηρά από ποτέ.

 
Σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι που  μοιραζόμαστε αυτές τις εξελίξεις με τον κόσμο, διότι είμαστε πεπεισμένοι ότι θα βοηθήσουν στο να πυροδοτηθεί μια κοινωνική επανάσταση σε ευφυείς υπηρεσίες κινητικότητας και διαχείρισης της ενέργειας."
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή