Ξεκαθαρίζει το τοπίο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά μας. Και όπως κάθε χρόνο, στην αρχή της ποδοσφαιρικής μας περιόδου θεωρήσαμε τον εφετινό ΠΑΟΚ, παρά το ότι ξεκινούσε με -3 βαθμούς, ικανό να σπάσει το κατεστημένο του Ολυμπιακού. Μαζί του και τον Παναθηναϊκό όπως και την ΑΕΚ.

Αλλο όμως οι προβλέψεις και άλλο η πραγματικότητα στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί με τη συμπλήρωση μόλις του 1/3 του «μαραθωνίου», η κατάσταση δείχνει να ξεκαθαρίζει στην κορυφή. Οι πρωταθλητές ήδη έχουν μία διαφορά ασφαλείας επτά βαθμών από τον Παναθηναϊκό, εννέα από την ΑΕΚ και δεκατέσσερις από τον ΠΑΟΚ.

Επομένως, έστω κι αν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στον δεύτερο γύρο όλα τα ντέρμπι εκτός έδρας, ουσιαστικά απειλούνται μόνο από τον «αιώνιο» αντίπαλό του, που με την αλλαγή του προπονητή πιστεύει πως θα ανακάμψει και θα μπορέσει να αντεπιτεθεί. Αν θα το κατορθώσει, θα φανεί πολύ σύντομα, αφού έχει ένα δύσκολο πρόγραμμα στο οποίο Ουζουνίδης και ποδοσφαιριστές θα δώσουν τις… εξετάσεις τους.

Οσο για τους δύο «Δικεφάλους», για άλλη μία χρονιά μένουν στα «ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα», με τα οποία οι διοικήσεις τους «φούσκωσαν» τα μυαλά των οπαδών τους. Η ΑΕΚ «ψάχνεται» το πώς θα μπορέσει να ενισχύσει το ρόστερ της, ενώ ο ΠΑΟΚ ελπίζει σε μία διάκριση μέσω του Europa League, αν μπορέσει και περάσει στην επόμενη φάση, αύριο, για να παρηγορηθούν οι φίλοι του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή