Ανοιξη του 2018 ανοίγει ο νέος Αστέρας

Ανοιξη του 2018 ανοίγει ο νέος Αστέρας

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην άμεση εκκίνηση των έργων αναβάθμισης και ανάπτυξης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης και των περιβαλλόντων χώρων προχωρά η νέα ιδιοκτησία του. Η AGC Equity Partners, για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP και της Apollo Investment, δηλαδή τους αγοραστές (που περιλαμβάνουν δύο κρατικά επενδυτικά κεφάλαια του Αμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, Αραβες επενδυτές, καθώς και την τουρκική Dogus Group) θα επενδύσει ποσό της τάξεως των 230 εκατ. ευρώ επιπλέον του τιμήματος των 400 εκατ. που κατέβαλε για το 88,46% του μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς.

Το έργο, project manager του οποίου είναι η αμερικανική Hill International, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αναβάθμιση των δύο υπαρχόντων ξενοδοχείων και των μπανγκαλόους, τη δημιουργία πάρκου αναψυχής ελεύθερα προσβάσιμου στο κοινό στο νότιο άκρο της χερσονήσου, τη μεγέθυνση και ανάπτυξη της μαρίνας, την κατεδάφιση του εκτός λειτουργίας ξενοδοχείου «Αφροδίτη» και την ανέγερση έως και 13 πολυτελών κατοικιών.

Η επένδυση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της τον Απρίλιο του 2018. Μέχρι τότε, το ξενοδοχείο θα παραμείνει κλειστό με εξαίρεση τις εγκαταστάσεις του Astir Beach και του εστιατορίου Nobu. Με βάση τα τωρινά δεδομένα, τη διαχείριση του αναβαθμισμένου συγκροτήματος αναμένεται να αναλάβει η Four Seasons, συμφερόντων του Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, μέλους της βασιλικής οικογενείας της Σαουδικής Αραβίας.

«Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Αστέρα, η AGC είναι έτοιμη να διευρύνει τις επενδύσεις της και σε άλλα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία», δηλώνει στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της AGC Equity Partners Ltd., Ουαλίντ Αμπου Σαντ, εξηγώντας πως η επιτυχής κατάληξη της προσπάθειας των επενδυτών που στηρίζουν το εγχείρημα έπειτα από πολλά έτη και δυσκολίες έχει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη τους στη χώρα. Το ίδιο δήλωσε, στο πλαίσιο της παρουσίασης της επένδυσης που έκανε σύσσωμη η ομάδα των επενδυτών και των εν Ελλάδι συνεργατών της το μεσημέρι της Τρίτης στο ξενοδοχείο Αρίων, και ο διευθύνων σύμβουλος του, εκ των μεγαλομετόχων, τουρκικού ομίλου Dogus, Χουσνού Ακχάν.

«Πιστεύουμε στις προοπτικές της Ελλάδας» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Dogus στο project του Αστέρα και των τεσσάρων ελληνικών μαρίνων στις οποίες έχει τοποθετηθεί, όπως του Φλοίσβου, έχει ήδη επενδύσει περί τα 400 εκατ. ευρώ. Και εξετάζει επίσης περαιτέρω την ελληνική αγορά. «Ιδιαίτερα περήφανος για τον Αστέρα» δήλωσε ο Μαρκ Κάτις, Investment Manager του Abu Dhabi Investment Council, που σημείωσε πως το συγκρότημα είναι απαράμιλλης ομορφιάς παγκοσμίως. «Τα χρήματα της επένδυσης στον Αστέρα ήρθαν στην Ελλάδα, θα μείνουν στην Ελλάδα και θα φέρουν και άλλα χρήματα» εκτίμησε, διατυπώνοντας την ελπίδα πως ο οργανισμός του θα προχωρήσει και σε άλλες επενδύσεις στη χώρα.

Κατά την παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου ανάπλασης και αναβάθμισης του συγκροτήματος, τονίστηκε πως αυτό όταν επαναλειτουργήσει θα απασχολεί περισσότερους εργαζομένους από ό,τι απασχολούσε μέχρι πρότινος όπως και ότι οι χώροι πρασίνου θα γίνουν περισσότεροι και θα εμπλουτιστούν.

Οι επενδύσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του Αστέρα θα χρηματοδοτηθούν και με κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν και οι τέσσερις εν Ελλάδι συστημικές τράπεζες, αναφέρουν τραπεζικές πηγές στις οποίες απευθύνθηκε η «Κ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή