Στις 14 Δεκεμβρίου η επιλογή του νέου CEO της Τράπεζας Πειραιώς

Στις 14 Δεκεμβρίου η επιλογή του νέου CEO της Τράπεζας Πειραιώς

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη η επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων μελών διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών επιλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή θα εξετάσει λίστα που περιλαμβάνει έξι υποψηφίους για τη θέση και θα επιλέξει δύο πρόσωπα, τα οποία και θα προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Κατόπιν, την επόμενη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Πειραιώς για να επιλέξει μεταξύ των δύο τελικών υποψηφίων τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Ετσι, αν όλα πάνε καλά, την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί τέλος στο σίριαλ του νέου διευθύνοντος συμβούλου, υπόθεση που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο: από τον Ιανουάριο του 2015. Με την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου και αφού έχει προηγηθεί η επιλογή του νέου προέδρου, του κ. Γιώργου Χαντζηνικολάου, θα ολοκληρωθούν οι διοικητικές αλλαγές στο όμιλο Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες ο πρόεδρος του ομίλου κ. Γ. Χαντζηνικολάου βρέθηκε στη Φρανκφούρτη όπου είχε συναντήσεις με τους επιτελείς του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM). Κατά πληροφορίες, στο επίκεντρο βρέθηκε το κρίσιμο ζήτημα της επιλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου και ο πρόεδρος της Πειραιώς παρουσίασε στον SSM τους υποψηφίους για να καταγράψει τυχόν ενστάσεις ή προβληματισμούς. Στόχος να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει ενδεχόμενο απόρριψης του νέου διευθύνοντος συμβούλου από τον SSM μετά την επιλογή του από το Δ.Σ. της τράπεζας όπως είχε συμβεί λίγους μήνες πριν.

Με την ολοκλήρωση των διοικητικών αλλαγών, η νέα διοίκηση θα μπορέσει απερίσπαστη να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Τα στοιχεία του εννεαμήνου δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς ο δείκτης δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών διαμορφώθηκε στο 38,8%, με το υπόλοιπό τους να μειώνεται σημαντικά για 4ο συνεχόμενο 3μηνο. Η ετήσια συνολική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων έφτασε τα 2,2 δισ. ευρώ, ενώ ο σχηματισμός νέων καθυστερήσεων δανείων ήταν αρνητικός για 3ο συνεχόμενο τρίμηνο, στα -335 εκατ. ευρώ. Στελέχη του ομίλου, πάντως, τονίζουν ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γενικότερη βελτίωση της οικονομίας.

Συνεδρίασε το ΤΧΣ

Χθες, συνεδρίασε και το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στο οποίο συζητήθηκαν οι διοικητικές εκκρεμότητες των τραπεζών και θέματα που άπτονται της λειτουργίας το Ταμείου. Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα του νέου διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου επίσης παραμένει σε εκκρεμότητα μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε στην τοποθέτηση του κ. Β. Κατσικιώτη. Οι πληροφορίες για την άμεση προώθηση του επιλαχόντος στη θέση δεν επιβεβαιώθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή