Παραιτήθηκε ο Ματέο Ρέντσι

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση του από την πρωθυπουργία της Ιταλίας, την οποία είχε προαναγγείλει από την περασμένη Κυριακή, υπέβαλε και επίσημα το βράδυ της Τετάρτης ο Ματέο Ρέντσι, μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας, ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα ζήτησε από τον Ρέντσι να παραμείνει ως υπηρεσιακός, όσο θα διαρκέσουν οι διαβουλεύσεις με τα κόμματα προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το απόγευμα της Πέμπτης, με ορίζοντα λήξης το απόγευμα του Σαββάτου.

Μετά την ολοκλήρωσή τους, ο Ματαρέλα αναμένεται να ζητήσει από κάποιον υπουργό της κυβέρνησης Ρέντσι ή άλλο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, να αρχίσει τις προσπάθειες δημιουργίας νέας κυβέρνησης.

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2018, ωστόσο αρκετές πολιτικές δυνάμεις ζητούν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή