Κολωνία by locals

5' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παλαιότερο ζυθοποιείο της διάσημης μπίρας Kölsch, πρωτότυπα σουβενίρ και μια σειρά από ξέφρενα πάρτι κάτω από τη γέφυρα Severinsbrücke, στις όχθες του Ρήνου, σας συστήνουν τη γερμανική πόλη που περηφανεύεται ότι ξέρει να περνάει καλά.

Poller Wiesen

Alfred-Schütte-Allee

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Δωρεάν

Oι επισκέπτες της Κολωνίας δεν το γνωρίζουν, όμως είναι ο πιο κοντινός ελεύθερος χώρος πρασίνου στην πόλη. Και παρότι δημοφιλής μεταξύ των κατοίκων της, ποτέ δεν γεμίζει από κόσμο, λόγω του μεγάλου μεγέθους του. Αρκεί να διασχίσετε τον Ρήνο και θα… χαλαρώσετε στο γρασίδι ή θα γυμναστείτε. Οι ντόπιοι φέρνουν εδώ τα κατοικίδιά τους, περπατούν, διαβάζουν, κ.λπ. Συχνά διοργανώνονται πάρτι κάτω από τη γέφυρα του τρένου Severinsbrücke – βέβαια τώρα τον χειμώνα είναι λιγότερα.

– TIM STEINS


NOGALLERY

Apostelnstrasse 20

Δευτέρα-Σάββατο 11.00-19.00

Μινιατούρες: 6,50 ευρώ

Αν ψάχνετε ένα όμορφο σουβενίρ από την Κολωνία, επισκεφτείτε τη Nogallery. Εκεί θα βρείτε διάφορα αντικείμενα με τυπωμένες πάνω τους λέξεις ή φράσεις (Love, Happy, Smile σε διάφορες γλώσσες), αλλά και εκτυπώσεις πάνω σε ξύλο, MDF ή πλαστικό για να διακοσμήσετε το σπίτι σας. Μπορείτε, επίσης, να παραγγείλετε τη φράση που εσείς θέλετε, στη γραμματοσειρά και στο μέγεθος που προτιμάτε, και να την παραλάβετε σε λίγες ημέρες.

– JULIA KRAKAU


Schee

Maastrichter Strasse 36

Tηλ. +49 221-99554501

Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-20.00,

Σάββατο 10.00-20.00

Prints: από 25 ευρώ

Στον τεράστιο κίτρινο τοίχο του θα βρείτε έργα τέχνης τοποθετημένα σε κορνίζες. Η τεράστια ποικιλία θα σας δυσκολέψει να διαλέξετε. Οποτε περνάω από εκεί, χαζεύω με τις ώρες – άλλα κάδρα είναι πολύχρωμα, άλλα πιο πληθωρικά και εντυπωσιακά στο μάτι, υπάρχουν όμως και εκείνα που πρέπει να τα παρατηρήσετε πιο προσεκτικά για να καταλάβετε τι απεικονίζουν. Στον ίδιο χώρο θα βρείτε επίσης αντικείμενα design, από λάμπες και κεριά μέχρι κουβέρτες, μαξιλάρια ή κάρτες.

– JULIA KRAKAU


Le Pop Lingerie

Geisselstrasse 10

Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-19.00,

Σάββατο 12.00-17.00

Εσώρουχα: από 45 ευρώ

«Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι αγοράζοντας εσώρουχα θα αισθανόμουν τόσο ευτυχισμένη», μου είπε μια φίλη όταν την πήγα στο Le Pop Lingerie. Αγαπώ όλα όσα έχει αυτό το μαγαζί, από την Νταϊάν, τη Γαλλίδα ιδιοκτήτριά του, και τα σέξι, υψηλής ποιότητας εσώρουχά του σε λογικές τιμές μέχρι τη διακόσμησή του. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και το προσωπικό διακριτικό: θα σας προσφέρει την απαιτούμενη βοήθεια την κατάλληλη στιγμή. Εκτός από εσώρουχα, διαθέτει επίσης μαγιό και love toys, ενώ συχνά διοργανώνονται πάρτι.

– RABEA OTTENHUES


The Coffee Gang

Hohenstaufenring 19

Tηλ. +49 221-78956541

Τρίτη-Παρασκευή 08.00-18.00,

Σάββατο 09.30-18.00, Κυριακή 11.00-18.00

Καφές Flat White: 2,60 ευρώ

Οχι ένας ούτε δύο, αλλά τρεις φίλοι μού σύστησαν αυτό το καφέ και δεν με απογοήτευσαν. Εδώ βρήκα τον καφέ που προτιμώ και έχω απολαύσει πολλές φορές στα «slow coffee bars» του Αμστερνταμ. Είναι ένα μέρος στυλάτο και πολύ συμπαθητικό, όπου οι ιδιοκτήτριές του, Σίνα και Μίκι, εκτός από καφέ σερβίρουν και υπέροχα σπιτικά κέικ (δοκιμάστε το τσίζκεϊκ), ολόφρεσκα μπισκότα και ποικιλία ζεστών σάντουιτς για μεσημεριανό. Μια συμβουλή: αν πίνετε τον καφέ σας σκέτο, δοκιμάστε τον γαλλικό τους.

– GOL EBRAHIMPOUR-MIRZAIE


Brauerei Sünner 

Kalker Hauptstrasse 260

Tηλ. +49 221-98557400

Δευτέρα-Παρασκευή από 16.00, Σάββατο από 12.00, Κυριακή από 11.00

Κυρίως γεύμα: 11 ευρώ

Κάποιες φορές, όταν έχω φιλοξενουμένους και θέλω να τους εντυπωσιάσω, τους πηγαίνω στο Brauerei Sünner, το παλαιότερο ζυθοποιείο μπίρας Kölsch στον κόσμο. Μπορείτε να το επισκεφτείτε Πέμπτη και Παρασκευή στις 16.30 και στις 18.00, Σάββατο στις 15.00, στις 16.30, στις 18.00 και στις 19.30, και να παρακολουθήσετε την εντυπωσιακή διαδικασία της ζύμωσης. Η ξενάγηση ολοκληρώνεται στο πρόσφατα ανακαινισμένο θολωτό υπόγειο του ζυθοποιείου, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε Kölsch και να τσιμπήσετε μερικά παραδοσιακά σνακ. Το καλοκαίρι καθίστε στον κήπο, που είναι στρωμένος με πέτρες, και απολαύστε την μπίρα σας θαυμάζοντας το παλιό κτίριο.

– MATHIAS WEIDLE


Brauhaus Pütz

Engelbertstrasse 76

Tηλ. +49 221-211166

Δευτέρα-Πέμπτη 12.00-00.00,

Παρασκευή-Σάββατο 12.00-01.00,

Κυριακή 16.30-23.30

Μεσημεριανό: από 5 ευρώ

Ακριβώς δίπλα στον Καθεδρικό ναό θα βρείτε όλες τις μπιραρίες της πόλης που υπάρχουν στη λίστα κάθε τουρίστα που σέβεται τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολύ καλά αλλά και πολύ κακά μαγαζιά, γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένοι. Το αγαπημένο μου είναι το Pütz, διότι το στυλ του συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Εχει τα κλασικά γκαρσόνια: γρήγορα στην εξυπηρέτηση, άλλοτε θα τα βρείτε κάπως αγενή, άλλοτε θα εκτιμήσετε το χιούμορ τους, ανάλογα με την περίσταση. Σερβίρει Mühlen Kölsch, την καλύτερη μπίρα της πόλης. Κάθε φορά που θα αδειάζετε το ποτήρι σας, ένα γεμάτο θα φτάνει στο τραπέζι σας.

– TIM STEINS


Miss Päpki

Brüsseler Platz 18

Tηλ. +49 221-16834971

Δευτέρα και Τετάρτη-Παρασκευή 09.30-19.00, Σάββατο-Κυριακή 10.30-19.00

Κομμάτι κέικ: 2,90 ευρώ

Τα άσπρα αντικέ έπιπλα και η ταπετσαρία στο χρώμα του χρυσού θυμίζουν παλιά αγγλική τσαγερί. Βρίσκεται στο κέντρο της Βελγικής συνοικίας, της πιο δημοφιλούς περιοχής της Κολωνίας, σε ένα παλιό, επιβλητικό, ψηλοτάβανο κτίριο. Η ατμόσφαιρα είναι ρομαντική και αρέσει στις γυναίκες», αλλά, μην ανησυχείτε, οι άντρες της παρέας δεν θα αισθανθούν άβολα. Για την ιδιοκτήτρια, Claudia Papke, το καφέ ήταν ένα όνειρο ζωής. Ετσι, αφού συγκέντρωσε ωραίες ιδέες και υπέροχα έπιπλα –μερικά τα φύλασσε για χρόνια στη σοφίτα του πατρικού της–, τα στέγασε στο Miss Päpki. Σερβίρει πρωινό, αλλά και σαλάτες, σούπες, νόστιμα κέικ.

– GOL EBRAHIMPOUR-MIRZAIE


Cinenova

Herbrandstrasse 11

Tηλ. +49 221-99578310

Καθημερινά 14.00-01.00

Εισιτήριο: από 5,50 ευρώ

Σινεμά (κλειστή αίθουσα, αλλά και θερινός κινηματογράφος), εστιατόριο και beer-garden, όλα σε ένα. Την άνοιξη και το καλοκαίρι μπορείτε να πιείτε μια μπίρα παρακολουθώντας τον ήλιο να δύει, ενώ περιμένετε να αρχίσει η ταινία. Το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα απολαύσετε ζεστή σοκολάτα και νόστιμα μπέργκερ. Οι ταινίες είναι στα Γερμανικά, αλλά και στην πρωτότυπη γλώσσα, με υπότιτλους. Προβάλλονται επίσης σε απευθείας μετάδοση διάφορες παραστάσεις όπερας, όπως για παράδειγμα από τη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 5,50 ευρώ τις καθημερινές και 8 ευρώ τα Σαββατοκύριακα, ενώ 2,30 ευρώ θα πληρώσετε για μία μπίρα Kölsch και 4 ευρώ για ένα μεσαίο κουτί ποπ κορν.

– JUDITH SALAMON


Νεκροταφείο Melaten

Aachener Strasse 204

Καλοκαίρι (Απρίλιος-Νοέμβριος) 07.00-20.00

Χειμώνας 08.00-17.00

Δωρεάν

Ισως ακούγεται παράξενο, αλλά στα κοιμητήρια πολλών πόλεων υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα μνημεία. Το Melatenfriedhof είναι το μεγαλύτερο νεκροταφείο της Κολωνίας και πριν από 200 χρόνια, όταν δημιουργήθηκε, βρισκόταν έξω από τα όρια της πόλης. Τώρα περιστοιχίζεται από κτίρια και δεν μπορεί πια να επεκταθεί. Χρησιμοποιείται ακόμα, αλλά μην αισθανθείτε άβολα να το επισκεφτείτε. Ειδικά το φθινόπωρο που τα φύλλα των δέντρων πέφτουν, γεμίζει υπέροχα χρώματα και είναι πολύ όμορφο. Εκεί έχουν ενταφιαστεί ορισμένοι από τους πιο επιφανείς πολίτες της Κολωνίας. Θα δείτε επίσης εξαιρετικά έργα τέχνης να διακοσμούν τους τάφους και τα μνημεία. Είναι σαν ένα υπαίθριο μουσείο.

– RABEA OTTENHUES

Tο Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή