Κονιάκ και βερμούτ στο ίδιο ποτήρι

Κονιάκ και βερμούτ στο ίδιο ποτήρι

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Signore Rubino» (έτσι θα το ζητήσουμε στο μπαρ). Πού το ήπιαμε, πώς το φτιάχνουμε.

Υλικά
  • 30 ml cognac ή brandy ή Metaxa
  • 30 ml κόκκινο βερμούτ
  • 25 ml λικέρ Βενεδικτίνη (Bénédictine)
  • πάγος
  • φλούδα πορτοκαλιού

Βάζουμε ένα χαμηλό ποτήρι (π.χ. του ουίσκι) στην κατάψυξη, να παγώσει. Γεμίζουμε μια μικρή κανάτα ή σέικερ με πάγο (ιδανικά μεγάλα, κυβικά παγάκια). Προσθέτουμε τα τρία ποτά και ανακατεύουμε (δεν χτυπάμε) ίσα να αναμειχθούν και να παγώσει το ποτό. Βγάζουμε το ποτήρι από την κατάψυξη και βάζουμε πάγο (2-3 μεγάλα παγάκια). Σουρώνουμε το ποτό στο ποτήρι. Βγάζουμε ένα κομμάτι φλούδα από ένα πορτοκάλι με το peeler. Στρίβουμε με τα δάχτυλα τη φλούδα πάνω από το ποτήρι, ώστε να αρωματιστεί από τα αιθέρια έλαιά του. Τη βάζουμε μέσα στο ποτήρι και σερβίρουμε.

Η ζεστή εκδοχή (αν έχουμε καφεδομηχανή με ακροφύσιο για αφρόγαλα) Φτιάχνουμε το κοκτέιλ σε ένα μεγάλο φλιτζάνι, προσθέτουμε 30 ml νερό και βάζουμε το φλιτζάνι κάτω από το ακροφύσιο, το οποίο «ανοίγουμε» για να ζεσταθεί το ποτό. Βυθίζουμε στο ζεστό κοκτέιλ μία λωρίδα φλούδας πορτοκαλιού και ένα ξύλο κανέλας και σερβίρουμε.

Στοιχεία ταυτότητας:

Πού; Στο νέο μπαρ Upupa Epops, Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, Τ/212-10.55.214. 

Bartender: Μάρφη Μπαλή.

3 λόγοι που το ξεχωρίσαμε:

1. Η «υπόγεια», χειμωνιάτικη γλύκα του. Γλυκό ναι, αλλά όχι λιγωτικό, φτιαγμένο να αρέσει τόσο στο αντρικό όσο και στο γυναικείο κοινό.

2. Το θεσπέσιο άρωμα του πορτοκαλιού που συμπληρώνει το όλον.

3. Η ενδιαφέρουσα επίγευσή του. Μετά τις πρώτες γουλιές, στις οποίες γεύεσαι τη μείξη των ποτών, «ακούς» το καθένα ξεχωριστά, πράγμα το οποίο κάνει το ποτό ξεχωριστό.

Με τα λόγια της δημιουργού: «Ηθελα να φτιάξω ένα κοκτέιλ με αξία κλασική. Το κονιάκ μπορεί να δώσει τέτοια κοκτέιλ, ειδικά αν το παντρέψεις σωστά με άλλα κλασικά ποτά. Η Βενεδικτίνη είναι μια απρόσμενη επιλογή, αλλά είναι ένα λικέρ που μου αρέσει πολύ και ας το θεωρούν ορισμένοι ντεμοντέ. Το ποτό είναι ό,τι πρέπει για τον χειμώνα».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή