Μπισκοτόσπιτο από έτοιμα μπισκότα

Μπισκοτόσπιτο από έτοιμα μπισκότα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν δεν θέλουμε να ψήνουμε ζύμη για μπισκότα, χρησιμοποιούμε μπισκότα τύπου πτι μπερ και «χτίζουμε» σπιτάκια σε ό,τι μέγεθος μας αρέσει.

Προετοιμασία: 1½ ώρα Αναμονή: 1 νύχτα + 6 ώρες

 

Υλικά (για 1 κομμάτι)

  • 3 πακέτα μπισκότα βουτύρου τύπου πτι μπερ
  • 1 δόση αυγόγλασο

Πως φτιάχνουμε αυγογλάσο

Χτυπάμε στο μίξερ 2 ασπράδια με 3 – 4 κουταλιές της σούπας άχνη, 1/2 κουταλιά χυμό λεμονιού και 1 κάψουλα βανίλιας μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Μπορούμε να χρωματίσουμε το αυγόγλασο ρίχνοντας μερικές σταγόνες χρώματος μέσα στη μαρέγκα όσο τη χτυπάμε.  

  • 1 κουτί πουράκια τύπου Caprice, καραμελάκια και ζαχαρωτά, για διακόσμηση

Διαδικασία

Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας στην επιφάνεια εργασίας. Τοποθετούμε μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο, κολλώντας τα με λίγο αυγόγλασο.

Συνεχίζουμε να κολλάμε στρώσεις μπισκότων δίνοντας ύψος στον τοίχο μας. Πόσα θα βάλουμε εξαρτάται από το πόσο μεγάλο θέλουμε τον μπροστινό τοίχο του σπιτιού.

Στην τελευταία στρώση κολλάμε μόνο μπισκότα στη μέση, αφήνοντας κενές τις δύο ακριανές θέσεις.

Κόβουμε ένα μπισκότο διαγώνια, σχηματίζοντας δύο τρίγωνα.  Κολλάμε τα τρίγωνα στις θέσεις της τελευταίας στρώσης που είχαμε αφήσει κενές.

Καπακώνουμε με άλλο ένα τριγωνικό κομμάτι μπισκότου την κατασκευή, ώστε ο τοίχος να καταλήγει σε μύτη.  

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε τα άλλα πέντε τμήματα του σπιτιού: έναν ίδιο για την πίσω όψη, δύο πλαϊνούς, οι οποίοι δεν θα πρέπει να καταλήγουν σε μύτη, άρα δύο παραλληλόγραμμα, και άλλα δύο παραλληλόγραμμα για τη σκεπή. Συνθέτουμε κάθε τμήμα σε διαφορετική λαδόκολλα.

Αφήνουμε τα τμήματα του σπιτιού να στεγνώσουν όλη νύχτα, χωρίς να μετακινούμε τις λαδόκολλες. Την επομένη τα συναρμολογούμε σηκώνοντάς τα προσεκτικά από τις λαδόκολλες και κολλώντας τα ακόμη πιο προσεκτικά μεταξύ τους, ξεκινώντας από τους τοίχους και αφήνοντας τη σκεπή για το τέλος.

Είναι πιο εύκολο να διακοσμήσουμε τη σκεπή πριν τη σηκώσουμε από τις λαδόκολλες: Κολλάμε με αυγόγλασο πουράκια σε σχετικά πυκνές σειρές. Οταν ολοκληρώσουμε την κατασκευή, αφήνουμε το σπίτι να στεγνώσει για τουλάχιστον 6 ώρες.

Μετά αρχίζουμε να διακοσμούμε το σπίτι όπως μας αρέσει, σχηματίζοντας πόρτα και παράθυρα με αυγόγλασο και κολλώντας πάνω του καραμελάκια.

Εμπλουτίζουμε την κατασκευή με ό,τι διακοσμητικά έχουμε στη διάθεσή μας.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή