Αποστάσεις Βούτση από τις καταγγελίες της εφημερίδας «Documento» για Γεννηματά

Αποστάσεις Βούτση από τις καταγγελίες της εφημερίδας «Documento» για Γεννηματά

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζήτημα της δημοσιοποίησης φημών και ατεκμηρίωτων «πληροφοριών» για εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε «σκάνδαλα», βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά: αφορμή, δημοσίευμα σε κυριακάτικη εφημερίδα, που άφηνε να φανεί ότι η κυρία Γεννηματά συνδέεται με μία από τις υπό έλεγχο για φοροδιαφυγή λίστες προσώπων με καταθέσεις στο εξωτερικό.

Το βάρος της απόδειξης της κατηγορίας πρέπει να βαραίνει τους ώμους εκείνων οι οποίοι τις δημοσιοποιούν, και να σταματήσει το φαινόμενο να απαιτείται από τους «κατηγορούμενους» να αποδείξουν την αθωότητά τους, σχολίασε ο κ. Ν. Βούτσης σε συζήτηση με δημοσιογράφους, μετά από την προαναφερθείσα συνάντηση. Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε ανταποκριθεί σε επιστολή της κυρίας Γεννηματά, μέσω της οποίας νωρίτερα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλούσε για «συκοφαντικό δημοσίευμα», για «βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς της», ενώ παράλληλα τόνιζε πως τίθενται «γενικότερα ζητήματα λειτουργίας των θεσμών».

«Ευλόγως θεωρεί εαυτήν θιγμένη», ακούστηκε να λέει ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν συμμερίζεται και τις εκτιμήσεις πως «πίσω» από το συγκεκριμένο δημοσίευμα υπάρχει εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών. «Είναι γνωστές οι σχέσεις συγκεκριμένων προσώπων της εφημερίδας με την κυβέρνηση και με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες. Δεν είναι ο πλέον κρυφό σε κανένα ότι αυτοί οι άθλιοι δημοσιογραφικοί κύκλοι ενεργούν σε πλήρη συντονισμό με υψηλά ιστάμενα κυβερνητικά στελέχη», τονίζει στην επιστολή της χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά – θέση από την οποία, όπως προαναφέρθηκε, κράτησε σαφείς αποστάσεις ο κ. Βούτσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή