Με «πυρετό» νομοσχεδίων θα εισέλθει στο 2017 η Βουλή

Με «πυρετό» νομοσχεδίων θα εισέλθει στο 2017 η Βουλή

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έξι συν ένα νομοσχέδια η Βουλή καλείται να εισέλθει στο νέο έτος: Δύο εξ αυτών θα είναι επείγοντα, ένα κατεπείγον, δύο αναμένεται να είναι «πολυνομοσχέδια» με προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ αν υπάρξει και συμφωνία με τους εταίρους, θα κατατεθεί και το Μεσοπρόθεσμο.

Αυτή είναι, τουλάχιστον, η πληροφόρηση που έχουν οι υπηρεσίες της Βουλής από την κυβέρνηση, και σε αυτό το πλαίσιο άπαντες –όπως αναμενόταν άλλωστε- τίθενται σε κατάσταση επιφυλακής: Οι εργασίες σχεδιάζεται να «κλείσουν» το μεσημέρι της 22ας Δεκεμβρίου και να αρχίσουν εκ νέου μετά τις σύντομες διακοπές των εορτών, το πρωί της 3 ης Ιανουαρίου. Εξαιτίας των στενών χρονικών περιθωρίων και του αριθμού των σχεδίων νόμων, μάλιστα, λέγεται ότι οι συνεδριάσεις θα είναι πρωί και απόγευμα, με προοπτική να συζητιούνται ή και να ψηφίζονται ακόμα και δύο την ίδια ημέρα.

Πέραν των «μνημονιακών», η εθνική αντιπροσωπεία θα έχει να διαχειριστεί και άλλα νομοθετήματα που δεν έχουν σχέση με την υπό εξέλιξη αξιολόγηση: σήμερα, επί παραδείγματι, κατατέθηκε και τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής, νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας υπό τον τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και αξιολόγησης των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής συνοχής, ρυθμίζεις για την κοινωνική αλληλεγγύη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή