Πώς δρούσε το κύκλωμα που διακινούσε αναβολικά σε Ελλάδα και εξωτερικό

Πώς δρούσε το κύκλωμα που διακινούσε αναβολικά σε Ελλάδα και εξωτερικό

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη έντεκα ατόμων, οκτώ ανδρών και τριών γυναικών, για υπόθεση παρασκευής και διακίνησης αναβολικών έχει προχωρήσει η οικονομική αστυνομία. Ανάμεσα στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται και ένα εκ των δύο αρχηγικών μελών του κυκλώματος, ενώ το δεύτερο, το οποίο είναι καταχωρημένο στη λίστα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ως μάνατζερ παικτών, διαφεύγει.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Αθλητικής Βίας, ενώ, όπως προκύπτει, έκανε χρήση και προμηθευόταν ο ίδιος σκευάσματα από το κύκλωμα. Ακόμη, κατά πληροφορίες, ο αξιωματικός φέρεται να είχε δώσει στους δράστες πληροφορίες για παρακολούθησή τους από τις αρχές.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε δύο παρασκευαστήρια σε Βάρη και Βουλιαγμένη, καθώς και μια αποθήκη στο Κολωνάκι, στην οδό Δεινοκράτους. Διέθεταν τα παράνομα σκευάσματα σε αθλητές body building και γυμναστήρια, ενώ στοιχεία της υπόθεσης εμπλέκουν και ένα αθλητικό σωματείο της Θεσσαλονίκης.

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν περίπου 500 αποδεικτικά για αποστολές δεμάτων στο εξωτερικό (κυρίως σε χώρες της Ευρώπης) και άλλα τόσα για πωλήσεις στην Ελλάδα. Το κύκλωμα, το οποίο δρούσε για περίπου μια πενταετία, προμηθευόταν πρώτες ύλες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κίνα και παρασκεύαζε τα αναβολικά με οδηγίες από το διαδίκτυο. Στη συνέχεια, μέσω διακινητών, τα προωθούσε σε γυμναστήρια.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι από υποκλαπείσα συνομιλία, προκύπτει ότι κάποιων εκ των χρηστών είχαν παρουσιάσει προβλήματα υγείας και παρενέργειες από τη χρήση των αναβολικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή