Η Wind Hellas επεκτείνεται στην παροχή «έξυπνων» υπηρεσιών

Η Wind Hellas επεκτείνεται στην παροχή «έξυπνων» υπηρεσιών

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αγορά του «Internet των πραγμάτων», αλλά και γενικότερα στην αγορά παροχής ολοκληρωμένων έργων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών εισέρχεται η Wind Hellas. H εταιρεία χθες ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία της με την Τelefonica Business Solutions με στόχο τη διανομή της πλατφόρμας «Wind Smart IoT» με στόχο τη διασύνδεση και διαχείριση μηχανών και αντικειμένων στο Διαδίκτυο (Internet of Things). Πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο τομέα των επικοινωνιών και του Διαδικτύου, όπου ο άνθρωπος δεν θα επικοινωνεί πλέον με ανθρώπους, αλλά με αντικείμενα όπως π.χ. αυτοκίνητα, ηλεκτρoνικές συσκευές, μετρητές κ.ο.κ. Eπίσης θα επιτρέπεται η επικοινωνία μεταξύ μηχανών (machine-to-machine, m2m). Η πλατφόρμα «Wind Smart IoT» βασίζεται στην πλατφόρμα «Smart m2m Solution» που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από την Telefonica. Η γκάμα εφαρμογών περιλαμβάνει από διαχείριση στόλου, μετρητών ενέργειας, καυσίμων και φυσικών πόρων, wearables, εφαρμογές για «έξυπνες» πόλεις και εφαρμογές φυσικής ασφάλειας, υγείας, εφαρμογές ασύρματων πληρωμών (mPoS), «έξυπνης» γεωργίας, «έξυπνα» κτίρια κ.λπ. Μια τέτοια εφαρμογή αφορά μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες ναυλώσεων σκαφών αναψυχής, η οποία διαχειρίζεται μακριά από τις ΗΠΑ χίλιες 4G Mobile Broadband συνδέσεις πάνω σε σκάφη που έχει στην Ελλάδα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε μια πλατφόρμα ΙοΤ παγκόσμιας κλάσης αποκλειστικά για εταιρικούς πελάτες μας στην Ελλάδα», είπε χθες ο γενικός διευθυντής σταθερής τηλεφωνίας & εταιρικών πελατών της Wind Hellas, Αντώνης Τζωρτζακάκης. O ίδιος σημείωσε ότι η λύση που προσφέρει η εταιρεία, συνδυάζει την τεχνογνωσία και την υπερσύγχρονη τεχνολογία της Telefonica, με τη 15ετή παράδοση της εταιρείας Wind στην business καινοτομία και στις επενδύσεις της σε νέα δίκτυα και υποδομές (4G, FTTx). Εν γένει ωστόσο, η εταιρεία σκέπτεται να μπει στον χώρο της παροχής υπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Σύμφωνα με τον κ. Τζωρτζακάκη, η εταιρεία θα στοχεύσει στα μεγάλα έργα τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Στόχος της επιχείρησης είναι η διεύρυνση του εμπορικού χαρτοφυλακίου, με απώτερη επιδίωξη την αύξηση των εσόδων. Προς την κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία αναμένεται σύντομα να πραγματοποιήσει και νέες ανακοινώσεις που αφορούν την επέκτασή της στις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή