Γεννηματά: Ζητεί παρέμβαση Βούτση και Δικαιοσύνης

Γεννηματά: Ζητεί παρέμβαση Βούτση και Δικαιοσύνης

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ζήτησε χθες η κ. Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το «άθλιο και συκοφαντικό», όπως το χαρακτηρίζει, δημοσίευμα της εφημερίδας Documento το οποίο την ενέπλεξε στη «λίστα Μπόργιανς».

Στην επιστολή της, η κ. Φώφη Γεννηματά, αφού υπογραμμίζει ότι «δεν είχε και δεν έχει οποιοδήποτε κρυφό περιουσιακό στοιχείο ή εισόδημα», προχωρεί σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία, εξ ου και ζητεί την παρέμβαση Βούτση.

«Στο δημοσίευμα (της Documento) αναφέρονται διάλογοι με εισαγγελικούς λειτουργούς, ενώ ορισμένα από τα πρόσωπα της εφημερίδας έχουν στο παρελθόν προαναγγείλει δικαστικές πρωτοβουλίες ή αποφάσεις», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και, αφού υπογραμμίζει ότι «είναι γνωστές οι σχέσεις των εν λόγω προσώπων με την κυβέρνηση», μιλάει για «άθλιους δημοσιογραφικούς κύκλους που ενεργούν σε πλήρη συντονισμό με υψηλά ιστάμενα κυβερνητικά στελέχη. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που επιχείρησαν με τις γνωστές μεθοδεύσεις να εξασφαλίσουν τηλεοπτική άδεια και τώρα, ως εκδότες πλέον, δίνουν κάθε Κυριακή το δικό τους ρεσιτάλ λάσπης», καταλήγει η κ. Γεννηματά και καλεί επί λέξει τον κ. Βούτση «να αναλάβετε εσείς τις αναγκαίες πρωτοβουλίες μη επιτρέποντας να αιωρείται η άθλια συκοφαντία», καθώς «ανήκει στα καθήκοντά σας η υπεράσπιση του κύρους του κορυφαίου θεσμού της Δημοκρατίας και των μελών του».

Συνεργάτες της κ. Γεννηματά έσπευδαν επιπλέον να προσθέσουν ότι δεν θα αφήσει την υπόθεση να ξεχαστεί και ότι θα συναντήσει σήμερα την εισαγγελέα του Α.Π. Ξένη Δημητρίου, ζητώντας την παρέμβαση και της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Βενιζέλος

Συνέχεια στην οξύτατη κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup έδωσε χθες ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Σχολιάζοντας τους πανηγυρισμούς για τη μείωση –κατά 40 δισ.– του δημοσίου χρέους το 2060, έδωσε μια άκρως καυστική απάντηση σε όσους χαρακτηρίζουν την πρόσφατη συμφωνία «επιτυχία», σε σχέση με το «κούρεμα» που έγινε με το PSI το 2012. Υπολόγισε, λοιπόν, τα οφέλη του δικού του «κουρέματος» με τιμές 2060, για να υπάρχει χειροπιαστή σύγκριση, και υποστήριξε αυτά δεν είναι μόνον 40 δισ., αλλά είναι 1 τρισ. 330 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή