Γερμανικός τύπος: Συμβολική η σύσταση της Κομισιόν για το Δουβλίνο

Γερμανικός τύπος: Συμβολική η σύσταση της Κομισιόν για το Δουβλίνο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιφυλακτική απέναντι στο αποτέλεσμα που θα έχει η σύσταση της Κομισιόν για επαναφορά της συνθήκης του Δουβλίνου στην Ελλάδα, φαίνεται μερίδα του γερμανικού τύπου.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung θεωρεί μεν τη σύσταση της Κομισιόν ορθό βήμα προς μια μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου στην Ευρώπη, όμως αλλά επισημαίνει πως χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία χρειάζονται εγγυήσεις και αναφέρει ότι «μόνο στη συνέχεια τα επί μέρους στοιχεία θα συνέθεταν μια μεταρρύθμιση του συστήματος παροχής ασύλου. Κάτι τέτοιο όμως δεν διαφαίνεται.» για να καταλήξει πως οι περισσότερες χώρες της ΕΕ εξακολουθούν να αντιστέκονται στην υποδοχή αιτούντων άσυλο μέσα από τη διαδικασία του Δουβλίνου.

Εμφανώς απαισιόδοξη για την εφαρμογή της σύστασης της Κομισιόν η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, προβλέπει πως δεν πρόκειται να γίνει πράξη καθώς η Κομισιόν εξαιρεί ευάλωτα άτομα και ασυνόδευτα ανήλικα και η Ελλάδα από την πλευρά της οφείλει να εγγυάται σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση ανθρώπινους όρους υποδοχής. Επίσης, η Κομισιόν ελπίζει ότι δεν θα υπάρχει καν παράνομη μετανάστευση από την Ελλάδα προς Βορρά επειδή τα σύνορα παραμένουν κλειστά. Η SZ διαπιστώνει πως η σύσταση της Κομισιόν έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα προκειμένου να δείξει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί με τη βοήθεια της ΕΕ.

Με τον τίτλο «Τελευταίος σταθμός Ελλάδα» κυκλοφορεί σήμερα το περιοδικό Der Spiegel. Σε άρθρο του το περιοδικό αναφέρει πως η δυσφορία της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς και επισημαίνει πως η περίθαλψη των 10.000 και πλέον προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν ακόμα στα ελληνικά νησιά είναι άθλια, χωρίς ωστόσο να παραβλέπει το γεγονός ότι η επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών στην Τουρκία δεν υλοποιείται. Αλλά και σε στην υπόλοιπη Ευρώπη, αναφέρει το δημοσίευμα, ακόμα δεν έχει επιτευχθεί η εφαρμογή μιας μεταναστευτικής πολιτικής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή