Το CGS διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά το παγκόσμιο συνέδριο MUN στην Ελλάδα

Το CGS διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά το παγκόσμιο συνέδριο MUN στην Ελλάδα

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών – (Μοdel United Nations-MUN)* είναι η σημαντικότερη εκπαιδευτική εξομοίωση για τη διπλωματία, τις διεθνείς σχέσεις και τη λειτουργία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών παγκοσμίως στην οποία συμμετέχουν σχολεία από όλο τον κόσμο. 

Μέσα από τοπικά προγράμματα και διεθνούς εμβέλειας συνέδρια MUN διαμορφώνονται αποστολές μαθητών οι οποίες στη συνέχεια μεταβαίνουν στη Χάγη προκειμένου να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στις εργασίες ενός παγκόσμιου συνεδρίου.

Μέσα από επιδείξεις δημόσιου λόγου, τεκμηριωμένης σκέψης και προτάσεων γύρω από διεθνείς προβληματισμούς, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θεσμικές θέσεις στο Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών και να εργαστούν περαιτέρω σε διεθνείς ομάδες εμβαθύνοντας στη διεθνή διπλωματία, να ενδυναμώσουν τις ηγετικές τους ικανότητες και να αναπτύσσουν τις ικανότητές τους στην κατανόηση και την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων.

Στην Ελλάδα το CGS διοργανώνει το παγκόσμιο συνέδριο MUN και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ετοιμάζεται να υποδεχθεί μαθητές από όλο τον κόσμο. 

Το CGS συμμετέχει από το 1996 στις διοργανώσεις Μ.U.N., ενώ το CGS MUN Conference έχει αναγνωριστεί από το THIMUN Foundation ως ένα THIMUN – affiliated συνέδριο, αποκτώντας τη μέγιστη τιμή που ένα σχολείο μπορεί να λάβει από τον επίσημο Ευρωπαϊκό φορέα του MUN.

Το κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Social Media» με τη συμμετοχή 650 μαθητών και μαθητριών 14-18 ετών από 35  ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της χώρας και του εξωτερικού καθώς και  εκπροσώπων καθηγητών τους.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του παγκόσμιου συνεδρίου MUN στην Ελλάδα, το CGS έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει δύο εξαιρετικά σημαντικές ομιλήτριες: την  κα. Νίκη Κεραμέως, Βουλευτή Επικρατείας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, και την κυρία Κωνσταντίνα Χρυσανθακοπούλου, διευθύντρια του προγράμματος των συνδρομητών και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και πωλήσεων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Οι ομιλήτριες θα παραθέσουν τις σκέψεις τους με αφορμή το φετινό θέμα, που αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη θέση τους στη ζωή μας, εκτιμώντας τα οφέλη και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην χρήση τους αλλά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνουν με πρωτοφανή τρόπο την κοινωνική συνοχή και τις ισορροπίες του ατόμου με τη κοινωνία.

Το συνέδριο διαρκεί από την Παρασκευή 9 έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Οι ομιλίες θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του συνεδρίου την Παρασκευή 9/12 στις 11:00 π.μ,  στο χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων του CGS και θα έχετε τη δυνατότητα να τις παρακολούθησετε σε live stream απευθείας μετάδοση μέσω του συνδέσμου: http://cgsmun.gr/live-stream/

*Το Μ.U.N. (Model United Nations) είναι ένας εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός, ο οποίος συνδέεται άμεσα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και διοργανώνει ετήσια μαθητικά συνέδρια.

Πληροφορίες:

CGS MUN

Social Media

9-11 Δεκεμβρίου

CGS

www.cgs.gr

www.cgsmun.gr

210 6030411-16

[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή