Αισιόδοξοι οι παραγωγοί φουαγκρά

Αισιόδοξοι οι παραγωγοί φουαγκρά

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τη νέα επιδημία γρίπης των πουλερικών που πλήττει τη Γαλλία καθιστώντας απαραίτητη τη λήψη αυστηρών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, οι παραγωγοί του εύγευστου εδέσματος από συκώτι πάπιας, του πασίγνωστου φουαγκρά, υποστηρίζουν ότι οι πωλήσεις του προϊόντος θα παραμείνουν σταθερές, ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο.

Στις αρχές της εβδομάδας, το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας ενίσχυσε το επίπεδο κινδύνου από το στέλεχος της γρίπης των πτηνών H5N8 καθώς κρούσματα εντοπίστηκαν σε ολόκληρη τη Γαλλία, ενώ ταυτόχρονα επέβαλε μέτρα όπως η διατήρηση των πουλερικών σε εσωτερικούς χώρους ή η τοποθέτηση προστατευτικών διχτυών. Ο Μαρί Πιερ Πε, γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας των Γάλλων παραγωγών φουαγκρά, επισημαίνει πως η προηγούμενη επιδημία γρίπης των πτηνών τον περασμένο Δεκέμβριο προκάλεσε μείωση της παραγωγής κατά 25% καθώς θανατώθηκαν περισσότερες από τριακόσιες χιλιάδες πάπιες, αλλά όπως φαίνεται η παρούσα κατάσταση είναι πιο ήπια.

«Πιστεύουμε ότι οι Αρχές θα καταφέρουν να ελέγξουν επιτυχώς την κατάσταση. Μέχρι στιγμής, επηρεάζονται οκτώ ζώνες και δεν φαίνεται να πρόκειται να επηρεαστεί η χριστουγεννιάτικη αγορά», κατέληξε ο Πε. Ο τομέας δέχθηκε καίριο πλήγμα στις αρχές του χρόνου, όταν κάποιες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία, απαγόρευσαν την εισαγωγή φουαγκρά λόγω της γρίπης των πτηνών. Το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας επισημαίνει ότι τέτοιες απαγορεύσεις είναι αδικαιολόγητες καθώς ο ιός της γρίπης των πτηνών δεν μεταδίδεται μέσω του φαγητού, αλλά δεν είναι και επικίνδυνος για τους ανθρώπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή