H Bain, κορυφαία στο εργασιακό περιβάλλον

H Bain, κορυφαία στο εργασιακό περιβάλλον

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμβουλευτική εταιρεία διοίκησης επιχειρήσεων Bain & Company έρχεται πρώτη ως προς τις συνθήκες εργασίας που προσφέρει, σύμφωνα με τα κριτήρια των ίδιων των εργαζομένων. Την ακολουθούν το Facebook και η συμβουλευτική Boston Consulting Group στην κατάταξη που προκύπτει από την ετήσια έρευνα της ιστοσελίδας για θέματα σταδιοδρομίας Glassdoor Inc. Από το 2009, οπότε διεξάγεται η σχετική έρευνα, η ίδια εταιρεία έχει αναδειχθεί άλλες τρεις φορές πρώτη, ενώ βρίσκεται μονίμως στην πρώτη πεντάδα.

Οπως τονίζει ο Σκοτ Ντομπρόσκι, εμπειρογνώμων της Glassdoor, στην αξιολόγησή τους οι εργαζόμενοι επικαλέστηκαν ως κυριότερα κριτήρια το ύψος των αποδοχών τους, όποια άλλα οφέλη απολαμβάνουν ως υπάλληλοι, την αποτελεσματική καθοδήγηση από τους προϊσταμένους αλλά και το εργασιακό περιβάλλον, όταν καλλιεργεί τους δεσμούς τους με την εταιρεία. Ενδιαφέρον στοιχείο της φετινής έρευνας, καθώς είναι ιδιαίτερα σπάνιο, είναι η απότομη πτώση εταιρείας που προσφάτως είχε περίοπτη θέση. Πρόκειται για την Airbnb, που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη του 2015, οπότε συμμετείχε για πρώτη φορά στην έρευνα. Φέτος βρίσκεται μόλις στην 35η θέση και, όπως τονίζει ο κ. Ντομπρόσκι, σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία τής εν λόγω έρευνας.

Μεταξύ άλλων αποδίδει την πτώση της σε παράγοντες όπως τα συνήθη προβλήματα των καινούργιων επιχειρήσεων. Οπως τονίζει, «η Airbnb εξακολουθεί να αναπτύσσεται και οι υπάλληλοί της υποστηρίζουν ότι τώρα δυσκολεύονται να βρουν το σημείο ισορροπίας ανάμεσα στην εργασία και στην προσωπική τους ζωή, ενώ βλέπουν να μειώνονται οι ευκαιρίες τους να ανελιχθούν και εκτιμούν ότι δεν υπάρχει αρκετή διαφάνεια στα υψηλότερα κλιμάκια της εταιρείας». Σε γενικές γραμμές, πάντως, το προσωπικό της Airbnb εξακολουθεί να την αξιολογεί θετικά, καθώς «αυτά είναι συνήθη ζητήματα μεταξύ των ανερχόμενων ιδιωτικών επιχειρήσεων που σημειώνουν μεγάλη ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο». Ερωτώμενη γι’ αυτό το θέμα, η εκπρόσωπος της Airbnb Μπρίτανι Κορνέχο υποστήριξε ότι η επιχείρησή της «προσπαθεί να δημιουργήσει ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο θα αισθάνονται όλοι ευπρόσδεκτοι, θα θεωρούν ότι εκτιμώνται σωστά οι δεξιότητές τους και θα εμπνέονται από την εργασία που κάνουν καθημερινά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή