Ισινμπάγεβα ενόψει πορίσματος Μακλάρεν

Ισινμπάγεβα ενόψει πορίσματος Μακλάρεν

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα εποχή για τη ρωσική υπηρεσία αντιντόπινγκ. Τα «ηνία» της Rusada ανέλαβε η Γελένα Ισινμπάγεβα. Η «τσαρίνα των αιθέρων» θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλες τις γνωριμίες της, διότι το θέμα της χρήσης απαγορευμένων ουσιών από Ρώσους αθλητές εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Ο πρώτος πρόεδρος του παγκόσμιου οργανισμού αντιντόπινγκ Ντικ Πάουντ το χρησιμοποίησε για να ασκήσει, για ακόμη μία φορά, κριτική στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Η δις χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ ανέλαβε την προεδρία της Rusada με στόχο να αποκτήσει και πάλι πιστοποίηση το εργαστήριο αντιντόπινγκ της χώρας. Αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και οι Ρώσοι ποντάρουν στις καλές δημόσιες σχέσεις της και σε ότι αφορά τις απαγορευμένες ουσίες στο «λευκό» παρελθόν της. Το καλοκαίρι, όμως, η εντυπωσιακή Γελένα άσκησε δριμεία κριτική τόσο προς τον WADA όσο και προς την IAAF για τον αποκλεισμό Ρώσων αθλητών (και της ίδιας) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Το ίδιο θέμα άναψε… φωτιές σε εκδήλωση όπου μετείχε ο Ντικ Πάουντ. Ο Καναδός, πρώην πρόεδρος του WADA, τόνισε ότι οι «αθάνατοι» έπρεπε να απαγορεύσουν σε όλους τους Ρώσους τη συμμετοχή τους στους Αγώνες της Βραζιλίας. «Αποτελεί για τη ΔΟΕ χαμένη ευκαιρία ηθικής αρχής» τόνισε ο Ντικ Πάουντ, ο οποίος ήταν βασικός αντίπαλος του Τόμας Μπαχ για την προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένεται το δεύτερο πόρισμα Μακλάρεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή