Αναστέλλεται η απεργία της ΠΝΟ – κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Αναστέλλεται η απεργία της ΠΝΟ – κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναστολή της απεργίας της ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) ανακοίνωσε επισήμως μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς την επομένη των επεισοδίων ναυτεργατών – αγροτών στο λιμάνι του Ηρακλείου. Την απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου, και μετά από αυτή, τα δρομολόγια των πλοίων αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά.

«Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, αναστέλλουμε την απεργία και βλέπουμε αργότερα τι θα γίνει» τόνισε ο κ. Χαλάς, ξεκαθάρισε όμως ότι κανένα πρόβλημα των ναυτικών δεν επιλύθηκε από την κυβέρνηση. O πρόεδρος της ΠΝΟ ζήτησε από την κυβέρνηση να επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία στα προβλήματά τους.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη απόφαση έκανε λόγο για συνέχιση της απεργίας τουλάχιστον έως τις 6 το πρωί της Κυριακής.

«Πρυτάνευσε η λογική επιτέλους μετά από διάλογο δέκα ημερών» σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον σταθμό μας.

«Ικανοποιήσαμε πλήρως τα αιτήματα των ναυτικών» δήλωσε δε, διαψεύδοντας τον κ. Χαλά. «Δεν υπάρχει θέμα (αύξησης της) φορολόγησης για τους ναυτικούς» επέμεινε ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος την Παρασκευή είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτικών.

Χθες Παρασκευή το βράδυ, το λιμάνι Ηρακλείου, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν αγρότες που ζητούσαν να ναυλωθεί πλοίο για την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων πολιόρκησαν οχηματαγωγό και επιτέθηκαν σε ναυτεργάτες, οι οποίοι αρνήθηκαν να σπάσουν την απεργία.

Μάλιστα, οι αγρότες πέταξαν φωτοβολίδες προς το πλοίο και έβαλαν φωτιά σε παλιά εκδοτήρια ενώ οι ναυτικοί απάντησαν με ρίψεις νερού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή