«Προαπαιτούμενη» νίκη του Παναθηναϊκού

«Προαπαιτούμενη» νίκη του Παναθηναϊκού

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods επί της Γκαλατάσαραι (85-58) συμπεριλαμβάνεται στις…προαπαιτούμενες για την βαθμολογική άνοδο του στην Ευρωλίγκα και οι “πράσινοι” ανταποκρίθηκαν με ικανοποιητική εμφάνιση και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Μια εβδομάδα μετά την “κατάρρευση” στην Βαρκελώνη (η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε 72-68 από την Εφές στην Κων/πολη), οι “πράσινοι” αντέδρασαν, όπως επιβαλλόταν και ενώπιον 7.000 φιλάθλων τους, έπαιξαν με συγκέντρωση και σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας στην έκτη νίκη σε 11 αγωνιστικές.

Οι γνώριμες και…διαπιστωμένες αδυναμίες του Παναθηναϊκού Superfoods χαρακτήρισαν το παιχνίδι του στο α' ημίχρονο (39-31), στο οποίο διατήρησε το προβάδισμα του σκορ, έφτασε τρείς φορές την διαφορά στους 8 πόντους, αλλά δεν κατάφερε να την αυξήσει. Στα 15 λεπτά συμμετοχής του Νικ Καλάθη, οι  “πράσινοι” είχαν δημιουργικότητα στην επίθεση τους, ενώ ο ίδιος ο διεθνής πλει μέικερ, ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Η αντικατάσταση του από τον Τζέιμς δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα στην δημιουργία του παιχνιδιού, ενώ συνολικά από τους περιφερειακούς που χρησιμοποίησε ο Τσάβι Πασκουάλ, ο Ρίβερς πρόσθεσε 9 πόντους και ήταν η πιο αξιόπιστη λύση στην επίθεση. Η άμυνα των γηπεδούχων ήταν επιθετική στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά δεν είχε και την ανάλογη διάρκεια στο δεύτερο, με αποτέλεσμα η Γκαλατάσαραι να μειώσει μέχρι τους 3 πόντους (22-19, 26-23), έχοντας, όμως, “λειψανδρία” επιλογών. Οι Μίτσοφ και Πρέζλιτς έμειναν στο μηδέν, ο Σίλμπ σκόραρε 11 πόντους, ενώ στον αντίποδα, οι παίκτες του “τριφυλλιού”, είχαν 1/9 τρίποντα (τελείωσαν το παιχνίδι με 5/18, 27%) και προτίμησαν αναγκαστικά τις διεισδύσεις, ώστε να είχαν μεγαλύτερη βεβαιότητα στις επιλογές τους.

Η σταδιακή βελτίωση του Σίνγκλεντον στο 3ο δεκάλεπτο, σε συνδυασμό με την σταθερότητα του Καλάθη, έφεραν τον Παναθηναϊκό Superfoods σε θέση ισχύος, απέναντι στην τουρκική ομάδα που έδειξε να μην βγήκε…ξανά στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο.

Το συν 9 στο σκορ έφτασε στο συν 19 (64-45 στο 30') για τους γηπεδούχους που σημείωσαν 25 πόντους, δέχτηκαν 14 και η τέταρτη περίοδος ήταν τυπική διαδικασία, έχοντας μοναδικό ενδιαφέρον την διατήρηση της “ψαλίδας” στην τελική διαφορά, όπως και συνέβη. Με τον Καλάθη να είναι θεατής του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Τζέιμς έδειξε και πάλι ότι μπορεί να δημιουργήσει άριστα στο ένας εναντίον ενός για τις ατομικές πρωτοβουλίες τους, παρά να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του, όπως εξάλλου έπαιζε πέρυσι στην Λαμποράλ…

Ο Ντάνι Γκάμπριελ μπορεί να μην έχει τις περγαμηνές του Τζέιμς Γκίστ, τον οποίο αντικατέστησε, αλλά μπορεί να καλύψει την απουσία του σε ικανοποιητικό ποσοστό. Πρόσφερε σκορ και είχε συμβολή στην ομαδική αμυντική προσπάθεια, ενώ αντίθετα ο Παππάς έμεινε χωρίς πόντο σε 17 λεπτά συμμετοχής.

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 13, Νίκολς 9 (1), Ρίβερς 14 (2), Τζέιμς 13, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 4, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 14 (2), Μπουρούσης 4, Καλάθης 14.

ΓΚΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ: Σμιθ 9, Πρέλντζιτς, Μίτσοφ 6, Τάιους 6, Κορκμάζ 5 (1), Τόμσον 6, Σιλμπ 15 (3), Αράρ 2, Γκιουλέρ 8, Ντίμπλερ, Κοκσάλ 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή