Συνεργασία της Κρι Κρι με μεγάλη ιταλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Συνεργασία της Κρι Κρι με μεγάλη ιταλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμβόλαιο συνεργασίας με μία από τις μεγαλύτερες ιταλικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ υπέγραψε πριν από λίγες μέρες η εισηγμένη βιομηχανία γάλακτος Κρι Κρι για την προώθηση των προϊόντων της στη γειτονική χώρα. Οπως δήλωσε χθες στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών ο πρόεδρος της εταιρείας Παναγιώτης Τσινάβος, ο οποίος δεσμεύεται να μην αποκαλύψει την ονομασία της ιταλικής επιχείρησης μέχρι να ξεκινήσει η διαφημιστική καμπάνια, «η συνεργασία μας με την ιταλική αλυσίδα ξεκινά επίσημα από την 1η Ιανουαρίου 2017, όπου θα διανέμονται τα προϊόντα μας σε πολλά σημεία πώλησης, ενώ μέχρι σήμερα τα προϊόντα της Κρι Κρι διανέμονται μέσω της Atlante από 1.000 σημεία πώλησης». Ταυτόχρονα, ο κ. Τσινάβος αποκάλυψε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί το 20% του νέου επενδυτικού προγράμματος ύψους 10 εκατ. για τη διετία 2017-2018. Το επενδυτικό πρόγραμμα της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας περιλαμβάνει νέες γραμμές παραγωγής και εκσυγχρονισμό των υφισταμένων. Στόχος της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας είναι να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγική της ικανότητα αλλά και να παράγει καινοτόμα προϊόντα και στις δύο κατηγορίες στις οποίες κυρίως δραστηριοποιείται, το γιαούρτι και το παγωτό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσινάβο, η Κρι Κρι κατάφερε να αντισταθμίσει επιτυχώς την απώλεια πωλήσεων στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που επέφεραν οι δυσμενείς εξελίξεις στο οργανωμένο λιανεμπόριο στην Ελλάδα.

Με όχημα το ελληνικό γιαούρτι που πλέον αποκτά πολλούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο, η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ταξιδεύει ήδη σε πάνω από 24 χώρες με τις εξαγωγές να καλύπτουν το 26% των συνολικών πωλήσεων και τη διοίκηση της εταιρείας να αναμένει τη λήξη του εμπάργκο για να εισέλθει και στη ρωσική αγορά. Ταυτόχρονα, η εταιρεία έχει δεχθεί κρούση συνεργασίας για μεταφορά τεχνογνωσίας από κινεζικές επιχειρήσεις. Οπως υπογράμμισε ο κ. Τσινάβος, «οι αγορές της Ασίας είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την εταιρεία αλλά διευκρίνισε ότι μόνο μέσω του δικαιώματος δικαιόχρησης (franchise) θα μπορούσε να υποστηρίξει την πώληση των προϊόντων της, καθώς λόγω απόστασης δεν είναι εφικτή η τροφοδοσία από το εργοστάσιο των Σερρών». Για το 2017 η εταιρεία έχει στα σκαριά συνεργασίες και με άλλους λιανεμπόρους, καθώς και την παραγωγή νέων κωδικών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνει στο επιδόρπιο γιαουρτιού με πρωτεΐνες (Super Spoon). Στη διάρκεια του φετινού δεκαμήνου (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2016) η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι αύξησε τις πωλήσεις της στην ελληνική αγορά στις κατηγορίες γιαουρτιού και παγωτού κατά 11% και 15% αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή