Κατρούγκαλος: Παντού οι πολίτες επαναστατούν εναντίον της λιτότητας

Κατρούγκαλος: Παντού οι πολίτες επαναστατούν εναντίον της λιτότητας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη διαφωνία του στις πολιτικές λιτότητας εκφράζει,  ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Παντού οι πολίτες επαναστατούν εναντίον της λιτότητας και εναντίον της επιδείνωσης της καθημερινότητάς τους. Είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που φοβόμαστε ότι τα παιδιά μας θα έχουν χειρότερη τύχη από εμάς τους ίδιους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός, με αφορμή το δημοψήφισμα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, αυτό που δείχνουν όλες οι τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, είτε δημοψηφισματικές είτε εκλογικές, είναι ότι το στάτους κβο το υφιστάμενο, της ορθοδοξίας της λιτότητας, δεν είναι υπερασπίσημο και το μοναδικό που μένει να λυθεί είναι αν θα ξεπεραστεί από τα αριστερά ή από τα δεξιά.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, ο υπουργός επιμένει ότι «δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε πιέσεις που θεωρούμε ότι είναι αδικαιολόγητες περάν της οικονομικής συγκυρίας και κυρίως σε κατεύθυνση που πρόκειται να βλάψει την ελληνική οικονομία»

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αναφέρει, «δείχνουν τη σταθερή αποφασιστικότητα της κυβέρνησής μας να παραμείνει στη γραμμή που έχει εξαρχής χαράξει υπέρ των αδυνάμων» προσθέτει, ενώ εκφράζει την προσωπική του ικανοποίηση για τη λήψη μέτρων για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Τώρα που η οικονομία ανακάμπτει θα αρχίσουν και οι συντάξεις σιγά- σιγά να αναπροσαρμόζονται προς το καλύτερο», διαβεβαιώνει ο κ. Κατρούγκαλος.

«Μέχρι τώρα έχουμε προσπαθήσει να μοιράσουμε τα βάρη της κρίσης με δικαιότερο τρόπο, να ελαφρύνουμε τους φτωχότερους, τώρα ήρθε η ώρα όχι πια τα βάρη αλλά τα οφέλη που έχουμε από την προσπάθεια αυτή να τα μοιράζουμε πάλι με δίκαιο τρόπο, πάλι έχοντας στο μυαλό μας τους πιο αδύναμους» προσθέτει. Ο υπουργός διευκρινίζει πως «δεν έχουμε αναπροσαρμογή των συντάξεων, αλλά διανομή κοινωνικού πλεονάσματος, που δείχνει ότι αυτές οι προσπάθειες των δυο χρόνων αποδίδουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή