Καζνέβ: Απαραίτητη η επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως τις εκλογές

Καζνέβ: Απαραίτητη η επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως τις εκλογές

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η Γαλλία ζήτησε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Μπερνάρ Καζνέβ προκειμένου να προστατευθεί η εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί το 2017

Ο Καζνέβ δήλωσε ότι επιδιώκει η παράταση να διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουλίου, ημερομηνία που καλύπτει τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο αλλά και την Ημέρα της Βαστίλης στις 14 Ιουλίου. Το Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την πρόταση την Τρίτη.

Θα είναι η πέμπτη φορά που η Γαλλία μεταβαίνει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου όπου 130 άνθρωποι σφαγιάστηκαν από τους τζιχαντιστές.

Ο νέος πρωθυπουργός επισήμανε ότι η επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κρίνεται «απολύτως αναγκαία» καθώς τα κόμματα και οι υποψήφιοι ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις που μπορεί κάλλιστα να αποτελέσουν στόχο «όσων θέλουν να χτυπήσουν τις δημοκρατικές αξίες μας και την καρδιά των ρεπουμπλικανικών αρχών».

Να σημειωθεί πως, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει επικριθεί και έχει χαρακτηριστεί ως αδικαιολόγητη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή