Τον CEO της Exxon Mobil θέλει ο Τραμπ για υπουργό Εξωτερικών

Τον CEO της Exxon Mobil θέλει ο Τραμπ για υπουργό Εξωτερικών

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρεξ Τίλερσον, CEO της Exxon Mobil,  θα είναι σύμφωνα με το δίκτυο NBC ο εκλεκτός του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Ο Τίλερσον, ανήλθε στην προεδρία της πετρελαϊκής Exxon Mobil το 2014, μετά από μακροχρόνια πορεία ανέλιξης στην εταιρεία και είναι γνωστή η στενή του σχέση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται τo NBC, η θέση του υπουργού εξωτερικών δεν έχει κλειδώσει ακόμα με σοβαρή την πιθανότητα να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο Τραμπ και οι συνεργάτες, πέρασαν πολλές εβδομάδες αναζητώντας τον ιδανικό υποψήφιο, με τα ονόματα των Ρόμνει και Τζουλιάνι να πέφτουν στο τραπέζι. Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης μάλιστα δήλωσε πως την Παρασκευή πως δεν πρόκειται να αναλάβει καμιά θέση στην κυβέρνηση.

Ο Τίλερσον ένα τελικά επιλεχτεί για το αξίωμα θα συνεργαστεί με τον πρωήν πρέσβη στον ΟΗΕΤζον Μπόλτον, ο οποίος πιθανότατα θα αναλάβει εκτελεστικά καθήκοντα στο υπουργείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή