«Κάθε ανθρώπινο ον έχει δικαίωμα αλλαγής στάσης» – Για παρερμηνεία των δηλώσεών του κάνει λόγο ο Ν. Παρασκευόπουλος

«Κάθε ανθρώπινο ον έχει δικαίωμα αλλαγής στάσης» – Για παρερμηνεία των δηλώσεών του κάνει λόγο ο Ν. Παρασκευόπουλος

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για παρερμηνεία των δηλώσεων του κάνει λόγο σε νεότερη ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε η τοποθέτησή του ως προς το ζήτημα της αποποινικοποίησης του καψίματος της ελληνικής σημαίας, αλλά και την «ένταξη της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας».

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Παρασκευόπουλος κάθε ανθρώπινο ον έχει δικαίωμα να αλλάξει στάση και ότι η φασιστική ιδεολογία είναι κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα και όχι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων.

Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής: «Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου. Αφού όμως, όπως φαίνεται, αυτό χρειάζεται διευκρινίζω: Πιστεύω, ότι κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση. Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς. Η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ιστορία δεν ξεπλένεται».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα η «Βραδυνή της Κυριακής» ο κ. Παρασκευόπουλος, αφενός ζήτησε να ανοίξει ένας διάλογος, προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, καθώς όπως υποστήριξε η πράξη πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τάχθηκε υπέρ μίας προσέγγισής της από τα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου», καθώς όπως υποστήριξε «μια προσπάθεια ένταξης της ΧΑ στο κλίμα της δημοκρατίας» πρέπει να ενθαρρυνθεί από το πολιτικό σύστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή