Παρουσίαση «A dictionary of classical Greek quotations»

Παρουσίαση «A dictionary of classical Greek quotations»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Tρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 19.30, στο κτίριο της οδού Πειραιώς, παρουσιάζεται η έκδοση  A dictionary of classical Greek quotations σε επιμέλεια Μαρίνου Γερουλάνου και πρόλογο του Oliver Taplin.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Άγγελος Δεληβορριάς. Για την έκδοση θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Καζάζης, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. & πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας,

Χάρης Βλαβιανός, ποιητής, μεταφραστής και καθηγητής Ιστορίας στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας   

Ένα πραγματικά μοναδικό βιβλίο αναφοράς, με την πιο εμπεριστατωμένη συλλογή παραθεμάτων που έχει ως τώρα εκδοθεί. Οργανωμένο αλφαβητικά, με πρώτο το αρχαίο κείμενο και την αγγλική του μετάφραση, περιέχει 7.500 εγγραφές οι οποίες χρονολογούνται από την αρχαϊκή εποχή έως και την ύστερη αρχαιότητα, καλύπτοντας θέματα φιλοσοφίας, θεάτρου, ποίησης, ιστορίας, επιστήμης και ιατρικής. Tα ευρετήρια αυτής της έκδοσης, τα οποία περιλαμβάνουν καταλόγους μεταφραστών, συντομογραφιών και λέξεων-κλειδιών, διευκολύνουν τη γρήγορη και αποτελεσματική αναζήτηση των εγγραφών. Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει στον αναγνώστη μια συνεχή ευχαρίστηση, εκτός από την εποικοδομητική ανάγνωση. Οι χρήστες του καταλόγου ίσως διαπιστώσουν ότι πολλές απόψεις που εκφράστηκαν πριν από είκοσι αιώνες και παρουσιάζονται στην έκδοση συγκεντρωμένες, είναι σήμερα τόσο επίκαιρα προκλητικές όσο και στην εποχή τους.

Το A dictionary of classical Greek quotations απευθύνεται τόσο σε ειδικούς όσο και φιλομαθείς αναγνώστες -σε ελληνόφωνο και αγγλόφωνο κοινό με τη βοήθεια του σύντομου και περιεκτικού γλωσσαρίου (index). Είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα, μια ιδιαίτερα σημαντική συμβολή στη διεθνή σχετική βιβλιογραφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή