Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα θα επωμιστεί εξ ολοκλήρου το αρχικό κόστος των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος»

Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα θα επωμιστεί εξ ολοκλήρου το αρχικό κόστος των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον σημαντικό αντίκτυπο των βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους επισημαίνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) , Κλάους Ρέγκλινγκ στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο που απευθύνει στους επενδυτές, κάνοντας λόγο για «οικονομική αλληλεγγύη» των εταίρων προς την Ελλάδα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο αντίκτυπος των μέτρων είναι σημαντικός και αποτελεί ένα ακόμα σημάδι της οικονομικής αλληλεγγύης που οι χώρες της Ευρωζώνης είναι πρόθυμες να παράσχουν» σημειώνει ο Κ. Ρέγκλινγκ προσθέτοντας πως τα μέτρα αυτά «θα συμβάλουν έτσι ώστε οι ετήσιες πληρωμές του χρέους στην Ελλάδα να μπουν σε μια πιο βιώσιμη πορεία», και θα «στηρίξουν την Ελλάδα στο δρόμο προς την επιστροφή στις αγορές».

Συνεχίζοντας ο επικεφαλής του ESM υπογραμμίζει πως θα υπάρχει κάποιο «αρχικό κόστος» από την εφαρμογή των μέτρων, το οποίο όμως θα το επωμιστεί εξ ολοκλήρου η Ελλάδα. Τέλος, στο ενημερωτικό σημείωμα του ESM αναφέρεται πως θα υπάρξει «μια μικρή αύξηση στον χρηματοδοτικό όγκο του ESM για την επόμενη χρονιά, προκειμένου να καλύψει ανάγκες ρευστότητας που θα προκύψουν από την εφαρμογή κάποιων από τα μέτρα, όπως η ανταλλαγή ομολόγων με τις ελληνικές τράπεζες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή