Πρωτοβουλία κατά της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών με τη συμμετοχή Θεοδωράκη, Γλέζου, Δοξιάδη

Πρωτοβουλία κατά της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών με τη συμμετοχή Θεοδωράκη, Γλέζου, Δοξιάδη

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Ελλάδα την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην πατρίδα τους τάσσεται πρωτοβουλία πολιτών στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος, καθώς και συνταγματολόγοι, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι, μηχανικοί και εκπαιδευτικοί.

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν την Τρίτη τα μέλη της πρωτοβουλίας στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας τονίστηκε ότι σε περίπτωση παράδοσής τους στην Τουρκία οι στρατιωτικοί κινδυνεύουν με «βασανιστήρια, ηθική, ψυχική μέχρι και φυσική εξόντωση».

«Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα επιβάλλει να σεβαστούμε και αυτούς τους ανθρώπους», είπε μεταξύ άλλων στη δική του τοποθέτηση ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

Στην υποχρέωση την Ελλάδας να παράσχει άσυλο στους στρατιωτικούς αναφέρθηκε και ο κ. Γλέζος.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών άλλη μία συνέντευξη Τύπου για το ίδιο ζήτημα από την Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την οργάνωση «Solidarity Now».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή