Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες στην κατσαρόλα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄/ Μαγείρεμα: 1 ώρα

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 8 κοπανάκια κοτόπουλου (το κάτω μέρος από το μπούτι)
  • 800 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες (πάχους περίπου 1 εκ.)
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε καρέ
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 πράσα, σε ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού καρδάμωμο, καλά κοπανισμένο (λέγεται και κακουλέ. το βρίσκουμε στα μπαχαράδικα είτε σε κάψουλες που περιέχουν τα σποράκια είτε σε σπόρους ή σε σκόνη) – προαιρετικά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μισό λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, τα πράσα και τα κρεμμύδια με την κανέλα, για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές και να μαραθούν τα πράσα και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 – 2 λεπτά, έως ότου και ο πελτές σκορπίσει το άρωμά του.

Ρίχνουμε περίπου 200 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μισογίνει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και το καρδάμωμο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσo ώστε να μισοκαλύψει τα υλικά, και μαγειρεύουμε με σκεπασμένο το καπάκι της κατσαρόλας για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και να δέσει η σάλτσα.

Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος τα υγρά και προσθέτουμε, αν χρειαστεί, λίγο ζεστό νερό. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με κουτάλα, για να μη διαλυθούν οι πατάτες, αλλά σείουμε τακτικά την κατσαρόλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό στην άκρη, περίπου 20 λεπτά, να «σταθεί». Αν μας φαίνεται πολύ γλυκό το φαγητό, διορθώνουμε με λίγες σταγόνες λεμονιού.

Σερβίρουμε συνοδεία λαχανοσαλάτας και χωριάτικου ψωμιού.

Στο ποτήρι μας: Γλυκό και αρωματικό φαγητό, δεν θα ζητούσε τίποτε άλλο από ένα δυναμικό ροζέ, κατά προτίμηση από Ξινόμαυρο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή