Zουράρις για νησιά: «Μην απασχολείς τον Ζουράρι και τον ελληνικό λαό με ανοησίες»

Zουράρις για νησιά: «Μην απασχολείς τον Ζουράρι και τον ελληνικό λαό με ανοησίες»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αναφορά στο αριστοτελικό «σχήμα καθ' υπερβολή» επεδίωξε ο υφυπουργός Παιδείας να κατευνάσει τις αντιδράσεις για την αναφορά του στην απώλεια νησιών.

«Στον Αριστοτέλη λέγεται σχήμα καθ’ υπερβολή» είπε ο Κώστας Ζουράρις για την επίμαχη φάση που προκάλεσε σάλο η οποία όπως αποδόθηκε επί λέξει ως εξής «Και να χάσουμε κάποια νησιά δεν είναι σπουδαίο», παραδεχόμενος ευθέως ότι την είπε.

«Είμαι λόγιος και όπως καταλαβαίνει και η κουτσή Μαρία εκτός από κάποιους δημοσιογράφους που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ο Ζουράρις δεν μπορούσε να τα πει αυτά και δεν μπορούσε να τα εννοεί αυτά που εννόησε ο δημοσιογράφος» τόνισε ο κ. Ζουράρις.

Όταν ρωτήθηκε γιατί έκανε αυτή τη δήλωση ισχυρίστηκε ότι «το έκανα για να δείξω τη γελοιότητα των απαιτήσεων των Τούρκων», αλλά και τη «μηδαμινότητα των επιχειρημάτων πολλών ατόμων στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι υπάρχει πραγματική απειλή. Υπάρχει εμφύλιος σπαραγμός στην Τουρκία και παρατεταμένη κρίση. Φοβούνται στην Τουρκία να απογειώσουν αεροσκάφος γιατί υπάρχει περίπτωση να μην γυρίσει».

Όσο για την αναπαραγωγή της δήλωσης ο υφυπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι «να αναπαραχθεί η δήλωση αυτή. Θα δείξουν τον συντελεστή ηλιθιότητας τους. Μην απασχολείς τον Ζουράρι και τον ελληνικό λαό με ανοησίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή