«Ο άνθρωπος από τις εννιά διαστάσεις» στο Πλανητάριο

«Ο άνθρωπος από τις εννιά διαστάσεις» στο Πλανητάριο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους επιστημονικούς κύκλους η λεγόμενη «θεωρία των πάντων» είναι κάτι σαν το Αγιο Δισκοπότηρο των απανταχού φυσικών. Πρόκειται για την υπόθεση ότι μόνο μία θεωρία μπορεί να περιγράψει τα βασικά δομικά συστατικά της ύλης και τις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης σε μια ενιαία και συνεπή θεωρία.

Τη γοητευτική και μυστηριώδη θεωρία των πάντων φέρνει στο προσκήνιο το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος Ευγενίδου «Ο άνθρωπος από τις 9 διαστάσεις», ο οποίος ενώ γνωρίζει «τα πάντα», δεν αποκαλύπτει τίποτα. Στην υπόθεση της ταινίας ο μυστηριώδης πρωταγωνιστής θέτει παράξενα ερωτήματα και προσκαλεί το κοινό σε ένα συναρπαστικό ταξίδι από το απειροελάχιστα μικρό έως την απεραντοσύνη του σύμπαντος και από τον τρισδιάσταστο χώρο που γνωρίζουμε στον περίεργο κόσμο των κρυφών διαστάσεων. Θα αποκαλύψει τα μυστικά του και ποια μπορεί να είναι η θεωρία των πάντων; Το ντοκιμαντέρ, που είναι παραγωγή του Εθνικού Μουσείου Αναδυόμενων Επιστημών και Καινοτομίας της Ιαπωνίας «Miraikan», συνδυάζει ζωντανές σκηνές δράσεις, εντυπωσιακά γραφικά αλλά και τις πλέον σύγχρονες τεχνικές οπτικοποίησης επιστημονικών δεδομένων, προκειμένου να γίνονται ευκολότερα κατανοητές οι θεωρίες και η επιστημονική ορολογία. «Ο άνθρωπος από τις 9 διαστάσεις» έχει αποσπάσει το βραβείο «Καλύτερης εκπαιδευτικής παραγωγής» από τον Διεθνή Οργανισμό Πλανηταρίων.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί μόνο την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου σε δύο δωρεάν παραστάσεις, ώρες 6.30 μ.μ. και 8 μ.μ., με δελτία εισόδου τα οποία θα διατεθούν από τις 6 μ.μ. στο ταμείο του Πλανηταρίου. Η παράσταση προτείνεται για παιδιά από 10 ετών και άνω.  Συγγρού 387

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή