ΗΠΑ: Το FBI υποστηρίζει τα περί ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές

ΗΠΑ: Το FBI υποστηρίζει τα περί ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το συμπέρασμα της έρευνας της CIA, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία ενεπλάκη στην προεδρική εκλογή των ΗΠΑ με στόχο τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζει και το FBI.

Οπως αναφέρει η Washington Post και το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενοι ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι διευθυντές του FBI και της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζέιμς Κομι και Τζέιμς Κλάπερ, υποστήριξαν το αποτέλεσμα της εν λόγω έρευνας.

Μάλιστα, μήνυμα του διοικητή της CIA προς τους εργαζόμενους στην υπηρεσία, το περιεχόμενο του οποίου επικαλείται το Associated Press, κάνει λόγο για «ισχυρή συναίνεση» μεταξύ των τριών υπηρεσιών ασφαλείας, σχετικά με τη φύση και τις προθέσεις των ρωσικών παρεμβάσεων στις πρόσφατες εκλογές.

Ομπάμα: Είχα πει στον Πούτιν να «το κόψει»

Σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Παρασκευής, την τελευταία για το 2016, στο θέμα αναφέρθηκε και ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ανέφερε πως είχε διαμηνύσει προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να «κόψει άμεσα» τις κυβερνοεπιθέσεις και προειδοποίησε πως θα υπάρξουν συνέπειες.

Μετά από αυτό, όπως ανέφερε, δεν παρατήρησε άλλες επιθέσεις. Ωστόσο, όπως είπε, οι διαρροές από το WikiLeaks είχαν ήδη εμφανιστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή