Τουρκία: Τουλάχιστον 13 νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο στην Καισάρεια

Τουρκία: Τουλάχιστον 13 νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο στην Καισάρεια

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 13 είναι οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε σε λεωφορείο έξω από το Πανεπιστήμιο Ερσιγές της Καισάρειας στην Τουρκία, και τουλάχιστον 55 οι τραυματίες,ενώ 12 από αυτούς βρίσκονται στην εντατική όπως μεταδίδει το τουρκικό NTV.

Ο Τούρκος πρόεδρος, «φωτογράφισε» ως υπαίτιους του χτυπήματος τους Κούρδους αντάρτες, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει συγκεκριμένα το PKK.

«Η Τουρκία δέχεται οργανωμένη επίθεση από τις τρομοκρατικές οργανώσεις», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι «ακραία τρομοκρατική οργάνωση» είναι υπεύθυνη για την επίθεση, φράση με την οποία «δείχνει» το PKK ως υπαίτιο. 

Επτά ύποπτοι βρίσκονται ήδη υπό κράτηση, ενώ ακόμη πέντε αναζητούνται για την επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην Καισάρεια που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμη 56. 

Τουρκία: Τουλάχιστον 13 νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο στην Καισάρεια-1

Το χτύπημα σημειώθηκε τη στιγμή που λεωφορείο γεμάτο αδειούχους στρατιώτες, προσπερνούσε το όχημα που εξερράγη, σαρώνοντας τους επιβάτες.

Τουρκία: Τουλάχιστον 13 νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο στην Καισάρεια-2

Αν και καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει, έως τώρα, την ευθύνη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Βεγίσι Καϊνάκ, σχολίασε ότι η επίθεση μοιάζει πολύ με τη διπλή βομβιστική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 150. Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τα εκρηκτικά να είναι του ίδιου τύπου με αυτή την επίθεση.

Τουρκία: Τουλάχιστον 13 νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο στην Καισάρεια-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή