Χάρες σε δολοφόνους!

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την έπαρση των ανθρώπων που οι απόψεις τους δεν έχουν ποτέ δοκιμαστεί στη ζωή, ο θρύλος της εναλλακτικής νομικής σκέψης Ν. Παρασκευόπουλος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισαν ένα νόμο- έκτρωμα, την ευεργεσία του οποίου χρησιμοποίησε ο Αφγανός δολοφόνος της άτυχης Γερμανίδας. Πολλοί δημοσιογράφοι που επιτελούν πλημμελώς τη δουλειά τους και κατάπιαν αμάσητη την κυβερνητική προπαγάνδα, κακώς έγραψαν ότι ο νόμος αυτός, που επιτρέπει απόλυση κρατουμένου με την έκτιση μόνον των δύο πέμπτων της ποινής του, είναι στην ουσία ίδιος με προγενέστερο του 2014. Με εκείνον τον νόμο, εξαιρούντο της ευεργεσίας όσοι είχαν διαπράξει κακουργήματα όπως ανθρωποκτονία, ληστεία, βιασμό, παιδεραστία, κ.λπ. Με τον νόμο εκείνον ο Αφγανός δολοφόνος θα ήταν ακόμη φυλακή…

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι με έναν υπάνθρωπο, όπως ο συγκεκριμένος, που έτυχε να είναι Αφγανός και λαθρομετανάστης, δεν ξεμπερδεύεις ούτε με τους παλιούς νόμους. Αυτό το μοχθηρό διαταραγμένο ανθρωποειδές, που η εγκληματική δράση του μάλλον τον κατατάσσει στους σίριαλ κίλερ, θα ξαναχτυπούσε ακόμη κι αν έβγαινε από τη φυλακή με τα παγίως προβλεπόμενα. Πάλι θα ήταν νωρίτερα από τη δεκαετία στην οποία τον καταδίκασε το δικαστήριο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της εικοσάχρονης Ελληνίδας φοιτήτριας στην Κέρκυρα τον Μάιο του 2013. Και πάλι, όταν θα έβγαινε από το κατώφλι της φυλακής, δεν θα είχε υποστεί σωφρονισμό που κάνει άγγελο ένα διάβολο. Αυτό, όμως, δεν απαλλάσσει ούτε τον υπουργό ούτε την κυβέρνηση. Τις θεωρίες και τις παρόλες τους στο Κοινοβούλιο περί τάχα σύγχρονης και προοδευτικής αντίληψης για τον σωφρονισμό των παραβατών τις συνέτριψε το στυγερό έγκλημα του ανθρώπου που ευνόησαν, απολύοντάς τον σε δύο αντί για δέκα χρόνια από τη φυλακή. Αν υπήρχε μία πιθανότητα στις εκατό ο χρόνος να εξημερώσει το θηρίο, η νομοθεσία Παρασκευόπουλου το ελευθέρωσε για να σκοτώσει. Αυτός ο παράλογος νόμος είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της δεκαεννιάχρονης Γερμανίδας φοιτήτριας της Ιατρικής.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι και μετά την τραγική αυτή συνέπεια του νόμου, η κυβέρνηση επιμένει. Πρόκειται για εγκληματική άγνοια κινδύνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή