Κυδώνια ψητά με μαύρη ζάχαρη και σαντιγί

Κυδώνια ψητά με μαύρη ζάχαρη και σαντιγί

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 10΄, Ψήσιμο: 40΄ – 1 ώρα

Υλικά για 6 άτομα

  • 3 μεγάλα κυδώνια
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού σκούρα μαύρη ζάχαρη (όχι την ντεμεράρα· τη μελάσα που είναι υγρή)
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού αστεροειδές γλυκάνισο, τριμμένο (στα καλά μπαχαράδικα)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα ψημένα και χοντροκομμένα
  • 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κάψουλες βανιλίνη (ή 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο αστεροειδές, σε σκόνη)

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στη μέση και μετά κάθε κομμάτι στα 3. Βάζουμε τα κομμάτια κοντά κοντά σε ταψάκι.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη, το κρασί και το αστεροειδές γλυκάνισο και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα τα κυδώνια και τα βάζουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν (40΄ – 1 ώρα).

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός ή στον κάδο του μίξερ την κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη (ή το γλυκάνισο) μέχρι να πήξει.

Αραδιάζουμε τα κυδώνια σε μια πιατέλα μαζί με την υγρή σάλτσα τους και χωριστά σε μπολ σερβίρουμε τη χτυπημένη κρέμα. Πάνω από τα κυδώνια σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή