Πρόσωπα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εφυγε», παίρνοντας μαζί της μιαν ολόκληρη εποχή. Αλλωστε, μεσουράνησε όταν οι γυναίκες έβγαζαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα τόσο στη ζωή όσο και στη μεγάλη οθόνη. Ο λόγος για τη Ζα Ζα Γκαμπόρ (φωτ.), που κόντεψε να κλείσει έναν αιώνα βίου. Η Ουγγαρέζα καλλονή με τους πολλούς συζύγους, τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και τις πανέξυπνες ατάκες έγινε συνώνυμη του μπρίο. Είχε γράψει και ένα βιβλίο: «Πώς να τυλίξεις έναν άνδρα, πώς να τον κρατήσεις και πώς να τον ξεφορτωθείς».

(…) Ενα πορτρέτο του βασιλιά Φιλίππου Γ΄, με την υπογραφή του Βελάσκεθ, είναι η νέα δωρεά που δέχθηκε το Μουσείο Πράδο στη Μαδρίτη. Δωρητής είναι ο Αμερικανός ιστορικός τέχνης Ουίλιαμ Μπ. Τζόρνταν, ο οποίος ειδικεύεται στην ισπανική νεκρή φύση. Η δωρεά ολοκληρώθηκε μέσω των Αμερικανών Φίλων του Μουσείου Πράδο. Το ενδιαφέρον είναι ότι το έργο μόλις πρόσφατα αποδόθηκε στον Βελάσκεθ και το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας προκάλεσε τη δωρεά του ιστορικού τέχνης. Είχε αγοράσει τον πίνακα σε δημοπρασία των Phillips το 1988. Από την αρχή είχε πιστέψει ότι ο εικονιζόμενος είναι ο βασιλιάς Φίλιππος Γ΄ και η πεποίθηση αυτή την οδήγησε στον Βελάσκεθ.

(…) Εχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις στη ζωή της, μα τούτη εδώ ήταν ξεχωριστή. Στην κατάμεστη αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξης της Ελένης Αρβελέρ (φωτ.) σε επίτιμη δημότιδα του Δήμου Δελφών. Στην εκδήλωση, που είχε αρκετές συγκινητικές στιγμές, έγινε μνεία στη μεγάλη προσφορά της στα γράμματα σε διεθνές επίπεδο αλλά και στη λειτουργία του Κέντρου Δελφών, του οποίου η ίδια είναι πρόεδρος. Η Ελένη Αρβελέρ από αυτήν τη θέση έχει ιδιαίτερη συνεισφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

(…) Η είδηση της περασμένης εβδομάδας στη βρετανική εικαστική σκηνή είναι ότι η Τρέισι Εμιν αποφάσισε να κάνει πίσω σε μια διαμάχη με τοπικό συμβούλιο του Λονδίνου που της απαγόρευε να γκρεμίσει ένα παλιό αρχιτεκτόνημα για να επεκτείνει το στούντιό της. Τώρα το κακό κορίτσι της βρετανικής τέχνης ανακοίνωσε ότι θα μετεγκατασταθεί στο Κεντ, για να τιμωρήσει το Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή